avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE IMOBILIARA, FARA INTABULARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE IMOBILIARA, FARA INTABULARE

Mama mea are 75 de ani si poseda o gasoniera achizitionata acum 15 ani, pentru care nu a facut inscrierea in Cartea Funciara, si pe care nu o foloseste, avand o alta locuinta.

Poate sa-mi doneze mie, fiica ei, garsoniera, desi nu este intabulata in CF ?

Mama este necasatorita, iar eu sunt singurul ei copil; nu are alti mostenitori.

Multumesc pentru orice sfat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:08, 22 Aprilie 2011
mama va face procura sa va ocupati de acte (intabulare, cadastru).
apoi, donatia v-o poate face cred, si in Bucuresti.( intrebati notarul cand face procura daca poate intocmi si actul de donatie pt imobilul din C-ta).
in cazul in care nu se poate incheia actul de donatie la un notar in Bucuresti, mama poate imputernici o terta persoana pt a dona in locul ei, dvs

Doar daca notarul are dubii in privinta sanatatii mintale a mamei, va pune sa-i scoateti certificat de la IML, altfel, nu e necesar..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Donatie teren - donatorul in strainatate Andreeaf Andreeaf Buna ziua, am o intrebare legata de donarea unui teren, mai exact, o cunostinta care nu este in tara ar dori sa doneze un teren, de aici din Ro, unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara cadastru si intabulare messsi messsi Care sunt metodele prin care se poate cumpara un teren fara cadastru si intabulare ? (vezi toată discuția)