avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt obligata sa lucrez sambata suplimentar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt obligata sa lucrez sambata suplimentar?

Buna seara, sunt in preaviz pt 15 zile si conform cim programul de lucru este de 8h/zi,5zile/sapt iar angajatorul poate sa solicite ore suplimentare. eu lucrez aproape 10 h/zi plus sambata. am luat primul salariu pe card si nu am semnat nici un fluturas de salariu.insa am primit in loc de 1150 ron 1070 ron deoarece contractul a fost inregistrat pe data de 3 a lunii,deci nu au fost platite orele suplimentare lucrate sambata. am fost anuntata ca programul de paste este sambata 11-16,dum,luni,marti liber. eu am anuntat ca nu vreau liber marti si ca am nevoie sa fiu sambata libera si am intrebat daca voi fi platita pt sambetele lucrate sau mi se acorda liber, insa am fost amenintata ca nu e cazul sa comentez fiind in ultima sapt de preaviz deoarece stie ca am nevoie de decizia de incheiere a cim si nota de lichidare de la ei in ultima zi. pot ei sa imi faca ceva rau daca nu merg sambata la servici in conditiile in care am anuntat si am sa trimit si maine un mail ca nu sunt de acord sa lucrez suplimentar sambata? si sunt obligati sa imi elibereze aceste acte in ultima zi?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 22 Aprilie 2011
Munca suplimentara se presteaza numai cu acordul salariatului, doar in cazuri exceptionale este obligatorie, nu este cazul aici.
Sunt obligati sa elibereze actele, decizia obligatoriu in ultima zi, dar nota de lichidare pot s-o amane.
avand in vedere ca sunteti in preaviz aveti dreptul sa lucrati 4 ore/zi si sa fiti pontata 8 sau daca lucrati 8 compensati cu alta zi
mony23 a scris:

avand in vedere ca sunteti in preaviz aveti dreptul sa lucrati 4 ore/zi si sa fiti pontata 8 sau daca lucrati 8 compensati cu alta zi


Pe perioada preavizului, durata timpului de munca este cea prevazuta in c.i.m.

Reglementarea cu 4 ore/zi, aplicabila numai in cazul concedierii, nu mai este in vigoare ... nu mai avem CCMN ... aceasta prevedere se aplica numai daca se raporteaza la un CCM la nivel de ramura de activitate.
Multumesc pt raspuns. sper sa imi primesc si nota de lichidare in ultima zi deoarece mi-a fost solicitata pt viitoarea angajare. iar in legatura cu amenintarile angajatorului cum ca nu ar trebui sa comentez in aceasta perioada banuiesc ca este doar intimidare, sper ca nu are ce sa imi faca.
Ca raspuns la amenintarile venite din partea angajatorului se poate depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal sa nu mi se dea cim ? irisevy irisevy Buna ziua,am si eu o problema. Sunt in perioada de preaviz, am instiintat agajatorul ce acte imi trebuie atunci cand plec de la ei si se pare ca ma tot amana ... (vezi toată discuția)
Sporuri weekend Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as vrea sa ma ajutati in legatura cu:Sa incep sa explic situatia: Am cativa angajati in sectorul alimentar,salar 700 lei brut.Ei lucreaza cand si ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in week-end Rodica2011 Rodica2011 Buna, In cazul in care se calatoreste in week-end catre localitatea unde un slariat este delegat, timpul petrecut cu calatoria poate fi considerat timp de ... (vezi toată discuția)