avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AMENDA!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AMENDA!!!!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am urmatoarea situatie : trei carnete de munca care trebuiesc inchise de ITM din 2007. Inspectorul care trebuie sa le inchida refuza pe motiv ca sunt din 2007 . Ce sa fac ca sa le inchid totusi? Exista vreo solutie ? Mentionez ca nici deciziile nu sunt vizate. Multumesc. :-/
Cel mai recent răspuns: laryssa , utilizator 13:18, 27 Iunie 2008
De care ITM apartineti? :-/

Nedepunerea in termen a actelor privind incetarea contractului individual de munca la ITM este sanctionata cu amenda sau avertisment de catre Corpul de Control al ITM-ului.
ITM va completa carnetele de munca (indiferent de anul cand au incetat contractele individuale de munca) dar, daca nu ati dus deciziile la timp, platiti amenda de rigoare si... se rezolva. Salariatul nu e vinovat de neglijenta angajatorului.
Am avut si eu un astfel de caz si cei de la ITM m-au sfatuit ca pe decizie sa scriu doar numarul deciziei nu si data, sa fac inscrisurile in carnetul de munca si nu au fost probleme.
Asa cum angajatul nu este de vina pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu a fostilor inspectori, asa nici noi cei care venim in urma lor nu suntem de vina.
Multumesc pentru sugestii, dar probabil o sa platim amenda. Inspectorul de la ITM este foarte "onest", nu semneaza decat ce este in termen. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda carte de munca laryssa laryssa As dorii sa stiu care este suma care se plateste pentru o carte de munca neinchisa din 2007. Daca stie cineva cat trebuie sa platesc amenda sau unde pot suna ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Procedura certificare carnete de munca de itm crisadi crisadi buna ziua Astazi am fost la ITM cu 100 carnete de munca inchise cu 01.01.2011 ( am aprobare de inscriere in carnete) . D-na inspector foarte draguta mi le-a ... (vezi toată discuția)