avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AMENDA Carte de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AMENDA Carte de Munca

As dorii sa stiu care este suma care se plateste pentru o carte de munca neinchisa din 2007. Daca stie cineva cat trebuie sa platesc amenda sau unde pot suna sa cer informatii. Multumesc.:-/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 30 Iunie 2008
Nu exista o amenda pentru asa ceva, ci doar pentru nedepunerea actelor de incetare a c.i.m.. In acest din urma caz, Legea nr.130/1999 prevede o amenda de cel putin 3000 lei (art.7).

Daca detaliati despre ce este vorba si poate gasim o rezolvare favorabila problemei dvs. :)
Aveam un angajat care a incetat cu OUG nr.82/2007. Nu cunosc motivele pentru care decizia nu a fost dusa la vizat in termen legal deoarece eu sunt noua in firma. Mi s-a cerut sa rezolv problema dar de la ITM am primit un raspuns clar : "nu vizam ce nu este termen". Nu stiu ce altceva sa fac si m-am gandit la amenda. Din cate am auzit daca platesti amenda sunt obligati sa-ti inchida cartea de munca si sa vizeze decizia. :(
Da, asa este. :)
Te duci la corpul de control al ITM-ului, cu decizia respectiva si in plus trebuie sa mai ai asupra ta copii de pe actele societatii, imputernicire si stampila. Acolo ti se va incheia un proces-verbal de contraventie. Cu copie de pe acest proces-verbal si cu deciziile respective te vei duce la inspectorul ITM la care este arondata societatea si va face inchiderea carnetului de munca respectiv.
Din cate stiu eu, in cele mai multe cazuri, pentru prima abatere se da avertisment (OG nr.2/2001).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda!!!! laryssa laryssa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am urmatoarea situatie : trei carnete de munca care trebuiesc inchise de ITM din 2007. Inspectorul care trebuie sa le inchida ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca pe perioada suspendarii ginnyy ginnyy am un salariat al carui CIM a fost suspendat pt crestere copil pe perioada suspendarii coontractului salariatului, societatea a fuzionat prin absorbtie cu o ... (vezi toată discuția)