sotul meu are o fetita din prima casatorie,din 2008 am luat.o de la mama ei si.a dorit sa stea cu noi,conform hotararii de divort al actualului meu sot ,fetita a ramas la mama,dar nu a durat mult si in baza unui raport facut de politie am luat fetita la noi,iar sotul meu ai platea fostei pensie alimentara conform hotararii,in 2009 sotul meu a deschis procesul de custodie si a castigat fetita, a durat doi ani procesul cu recurs facut de DOAMNA MAMA,cum putem sa recuperam banii pe care ia incasat fara nerusinare cu toate ca fetita sta la noi din 2008?:(
Numai instanta de judecata legal sesizata poate aprecia caracterul si comportamentul mamei naturale si poate dispune hotarare prin care sa o oblige pe aceasta eventual la restituirea sumelor financiare
Urmare a hotararii de divort, in temeiul careia i-a fost incredintat copilul, mama naturala era indreptatita sa primesca pensia alimentara, care, pe de alta parte, era o obligatie legala a tatalui! De asemenea, tatal a consimtit de bunavoie sa achite respectivele sume de bani. Astfel consider ca nu se poate retine o plata nedatorata!
In mod normal, tatal ar fi trebuit sa ceara instantei sistarea pensiei de intretinere la momentul in care copilul a trecut in custodia tatului, mai ales ca intervine in cauza si un organ al statului. Si-apoi, de ce nu am considera ca mama naturala a depozitat banii primiti in interesul copilului?!
Aveti posibilitatea legala de a solicita intoarcerea executarii potrivit dispozitiilor din art. 404 ind.1- art. 404 ind.4 Cod proc.civila. Am avut asemenea actiuni finalizate cu succes.
av. Iorga Elena
Prin ultima hotarare , cea la care va referiti , minora a fost incredintata tatalui ?
Daca raspunsul este afirmativ , corect ar fi fost ca instanta astfel sesizata , sa dispuna si sistarea pensiei platita de tata si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere aferenta.
Ce a hotarat ultima instanta cu privire la obligatia de intretinere ?