avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce fel de mama este aceasta mama?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce fel de mama este aceasta mama?

sotul meu are o fetita din prima casatorie,din 2008 am luat.o de la mama ei si.a dorit sa stea cu noi,conform hotararii de divort al actualului meu sot ,fetita a ramas la mama,dar nu a durat mult si in baza unui raport facut de politie am luat fetita la noi,iar sotul meu ai platea fostei pensie alimentara conform hotararii,in 2009 sotul meu a deschis procesul de custodie si a castigat fetita, a durat doi ani procesul cu recurs facut de DOAMNA MAMA,cum putem sa recuperam banii pe care ia incasat fara nerusinare cu toate ca fetita sta la noi din 2008?:(
Numai instanta de judecata legal sesizata poate aprecia caracterul si comportamentul mamei naturale si poate dispune hotarare prin care sa o oblige pe aceasta eventual la restituirea sumelor financiare
Urmare a hotararii de divort, in temeiul careia i-a fost incredintat copilul, mama naturala era indreptatita sa primesca pensia alimentara, care, pe de alta parte, era o obligatie legala a tatalui! De asemenea, tatal a consimtit de bunavoie sa achite respectivele sume de bani. Astfel consider ca nu se poate retine o plata nedatorata!
In mod normal, tatal ar fi trebuit sa ceara instantei sistarea pensiei de intretinere la momentul in care copilul a trecut in custodia tatului, mai ales ca intervine in cauza si un organ al statului. Si-apoi, de ce nu am considera ca mama naturala a depozitat banii primiti in interesul copilului?!
Aveti posibilitatea legala de a solicita intoarcerea executarii potrivit dispozitiilor din art. 404 ind.1- art. 404 ind.4 Cod proc.civila. Am avut asemenea actiuni finalizate cu succes.
av. Iorga Elena
Pensia a fost platita in baza sentintei jeducatoriei.
Trebuei formualta oa ctiune de sistare pensie, si
eventualde obligare a mamei la plata pensiei.
Prin ultima hotarare , cea la care va referiti , minora a fost incredintata tatalui ?
Daca raspunsul este afirmativ , corect ar fi fost ca instanta astfel sesizata , sa dispuna si sistarea pensiei platita de tata si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere aferenta.
Ce a hotarat ultima instanta cu privire la obligatia de intretinere ?

Alte discuții în legătură

Daca fetita refuza sa isi vada mama naturala? carina67 carina67 fetita sotului meu din prima casatorie refuza sa isi vada mama naturala conform hotararii custodie, ce se poate intampla?cine poate obliga copilul sa nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara gettyme gettyme Buna ziua, in februarie 2008 prin hotarare judecatoreasca s-a pronuntat divortul si mi s-a incredintat custodia baietelului acum in varsta de 7 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului burlan023 burlan023 buna seara. daca detin o hotarare judecatoreasca definitiva prin care domiciliul fetitei este la adresa mea mai este necesar si alte acte din partea tatalui ... (vezi toată discuția)