Locuiesc intr-o curte comuna,cu opt apartamente.La unul din apartamente locuieste o familie de tigani , vreo 10 - 12 persoane.( pe timpul noptii poate si 15-16 ).Toti avem apometre,inclusiv si aceasta fam.de tigani.Problema este: Ei sustin ca nu consuma lunar,mai mult de 5 mc de apa.Apometrul lor ei si-l citesc(!?) deoarece nimeni nu are curaj sa intre la ei.Noi,restul locatarilor intotdeauna trebuie sa platim mai mult,fata decat consumam din cauza acestor tigani.Ei au in apartamentul lor,un wc si o chiuveta.As vrea sa stiu cu aproximatie,cam care este media consumului de apa,pentru o persoana? Ce putem face? Suntem asociatie de proprietari,dar administratorului, i este frica de tigani si ce sa mai zic...Multumesc!
Nu este legal prevazut consumul aferent unei persoane
Consumul individual este diferit de la necesitatile individuale ;o persoana poate utiliza 1-1,5 mc/zi alta poate utiliza numai 0,10 mc/luna
Sunt oameni care inteleg sa utilizeze apa si sa o refoloseasca in mai multe scopuri
Am avut cazuri in bloc in care persoana care utiliza rar,rar apa pentru spalat,din exces de grija pentru sursa nationala ,reutiliza aceiasi apa si la alte necesitati casnice
Daca aveti presedinte de asocitie se impune ca acesta cu scopul protejarii intereselor majoritatii sa verifice existenta sistemelor de siguranta ale apometrelor individuale,care acestea se mai afla in perioada de valabilitate metrologica
Singura solutie este realizarea de bransamente separate si incheierea de contracte individuale pentru cei care sunt nemultumiti. Daca macar unul v-a reusi desprinderea ceilalti il vor urma, v-a ramane agatat numai acei care cred ca fura mai mult decat acea familie de tigani.:))
Adresati-va regiei care va vinde apa rece pentru obtinerii unui aviz de contorizare separata.In acel aviz vor fi impuse cateva conditii care sunteti obligat sa le respectati.