Am cumparat o casa in anul 1998. In contractul de vanzare cumparare vanzatorul imi vinde corp cladire A avand 2 camere 2 holuri 1 bucatarie 1/2 dintr-o camera pivnita boxa A si cota de 1/3 din teren imobilul descris fiind situat pe acest teren. Cu cca 1 an in urma a venit un mostenitor al primului vanzator nu cel de la care am cumparat eu, pretinzand ca ruda sa a mai avut si o camera in podul cladiri aratandu-mi o sentinta din anul 1986 si un certificat de mostenitor de acum 2 ani prin care el are aceasta camera. Intrebarea mea este cum poate cineva vinde o casa fara sa vanda o camera si mai ales daca este posibil sa existe ,,camera in pod " sau ,, camera din pod ". Daca ma adresez instantei pot incheia litigiul cu acel mostenitor, instanta oprindu-l a mai pretinde ceva ce nu are logic cum sa mai existe in proprietatea rudei sale atat imp cat ea a vandut proprietatea ?
Va multumesc
nu vad ratiunea pentru care sa deschideti dv. proces. cel ce pretinde un drept trebuie sa-l demonstreze.
nu ii permiteti accesul, lasati-l pe el sa va dea in judecata si va formulati apararea in functie de ceea ce solicita si ce probe aduce la instanta. nu ar fi rau sa va consultati cu un avocat in aceasta privinta, cu toate actele la studiu, sa stiti din timp la ce sa va pregatiti.
Am omis in prezentare sa spun ca el in acel certificat de mostenitor are si o cota de 1/2 dintr-o incapere comuna cu mine precum si accesul la aceasta si inca 2 boxe din pivnita imobilului ,unde si eu detin o boxa.Mentionez inca o data ca totte acestea sunt in urma unei sentinte definitivedin 1986.
sa va dea in judecata pt a intra in posesie. avand in vedere ca vanzarea s-a efectuat dupa acel proces prin care acel mostenitor detinea acea camera si acea cota in indiviziune, dvs nu trebuie sa faceti niciun demers juridic.ati fost cumparator de buna-credinta.