avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIE PROPRIETARI-spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIE PROPRIETARI-spatii comune

As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare termica.Mentionez ca acest perete este pozitionat la capatul blocului fiind vorba de o locuinta situata pe colt.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:09, 29 Aprilie 2011
Peretele exterior este in proprietate comuna.Un condominiu este fomat din
apartamente. Ele au pereti laterali,fatada .Unele sunt invecinate direct cu terasa
altele cu subsolul.Prin logica celor scrise ar trebui ca numai cei ce au aceste vecinatati sa contribuie la lucrari de intretinere,dar legea 23o/7o scrie clar ca sunt in
proprietate comuna.

sant nou membru si as avea o intrebare referitor la spatiul comun/scara blocului/parcarea autovehicolului/bicicleta/pe culoarul de trecere spre etajele superioare si limitarea accesului proprietarilor de la etajele superioare este permisa?ce lege interzice parcarea bicicletei pe spatiul comun/casa scarii/Sper sa stie cineva cineva raspunsul?
Nu este o lege care sa interzica depozitarea obiectelor pe holurile comune, spatii comune.
E o problema de organizare interna a asociatiei dv. Adresati-va presedintelui asociatiei ca sa ia o decizie in comitettul executiv cu privire la acest aspect.
multumesc pentru raspuns
Multumesc tuturor pentru informatii.
Mentionez ca mare parte dintre locatarii imobilului in discutie au procedat la anveolarea in regie proprie a locuintelor, luand in calcul toti peretii exteriori aferenti locuintelor respective( e vorba de mai bine de jumatate din locatari).Un singur locatar pretinde plata de la noi, ceilalti, pentru peretii locuintei lui ,situati la capatul blocului,pereti pe care are montate geamuri de la baie,respectiv camara.
Am convenit sa platim in cota indiviza pentru peretii aferenti casei scarilor si culuoarelor.

Alte discuții în legătură

Spatii comune merepere merepere in urma ploilor din ultimile zile, in calitate de presedinte, mi s-a adus la cunostinta de catre unii proprietari ca s-a infiltrat apa prin peretii exteriori, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)