avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIE PROPRIETARI-spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIE PROPRIETARI-spatii comune

As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare termica.Mentionez ca acest perete este pozitionat la capatul blocului fiind vorba de o locuinta situata pe colt.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:09, 29 Aprilie 2011
Spuneti ca mare parte au facut "anveloparea" individual, dar nu ne spuneti daca ceilalti au facut-o la comun sau nu au facut-o deloc.

Sunt curios, exista o lege care sa ma oblige sa platesc cota parte din izolatia pe care a facut-o vecinul pe peretele lui exterior pentru propriul confort termic si pe care-l considera spatiu comun? Asta, in conditiile in care apartamentul meu nu e izolat termic.
In cazul acesta, proprietarul care si-a facut in regie proprie izolarea propriului apartament, trebuia sa ceara aprobarea asociatiei de proprietari, iar aceasta daca ii dadea acordul trebuia sa-i precizeze ca o face pe speze proprii fara sa ceara sa i se returneze banii.

Lucrarea de izolare termica se face la nivel de asociatie, pentru toti proprietarii deopotriva, si atunci lucrarea se imparte pe cota parte indiviza.
In cazul in care cineva iese din rand si doreste sa-si sporeasca propriul sau confort, o face....dar nu pe banii celorlalti.
E similar cu montarea unui aparat de aer conditionat. Se monteaza pe spatiul comun, dar il foloseste numai un proprietar. Lucrarea nu e platita de toti proprietarii din bloc, ci de acela caruia ii foloseste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii comune merepere merepere in urma ploilor din ultimile zile, in calitate de presedinte, mi s-a adus la cunostinta de catre unii proprietari ca s-a infiltrat apa prin peretii exteriori, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)