avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE PROCURA DE VANZARE IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE PROCURA DE VANZARE IMOBIL

In cazul unei cereri de restituire imobil la Legea 10/2001 /in Bucuresti/ am solicitat constatarea nulitatii absolute in cazul imobilului pe care l-am solicitat si ce fusese cumparat de chirias pe Legea 112, vandut de mostenitor dupa moartea fostului chirias, contract considerat nul de catre instanta pentru ca nu putea fi instrainat timp de 10 ani. Ulterior am primit imobilul in natura prin Dispozitie de restituire.
Noul proprietar ce a cumparat imobilul de la mostinitorul fostului chirias ce a cumparat pe 112 nu vrea sa evacueze imobilul si sunt cu el in proces de evacuare.
Insa, acesta a intocmit o procura speciala prin care a numit un mandatar ca sa/i vanda imobilul. Procura a fost intocmita in anul 2009. Nu stiu daca acesta a intocmit vreun antecontract sau daca e in procedura de vanzare a imobilului care este proprietatea mem dar sunt in faza de evacuare care dureaza.
INTREBARI
Ce tip de actiune civila pot sa intreprind in instanta pentru a solicita anularea procurii si eventualelor ei efecte ?
Pot intreprinde vreo actiune in penal impotriva mandantului si a mandatarului * mai ales ca acesta din urma /mandatarul/ stia ca mandantul nu mai este proprietarul imobilului ?
Cel mai recent răspuns: bukinst , utilizator 19:37, 23 Aprilie 2011
Inscrieti litigiul de evacuare la cartea funciara. Asa nu se va putea vinde fara sa fiti instiintat.
Nu puteti cere anularea procurii, intrucat nu puteti interveni in raportul dintre mandant si mandatar.
Doar actionand la cartea funciara, veti fi protejat fata de instrainarea fara drept a imobilului.
la cartea funciara ati fost sa intabulati imobilul pe numele dvs? puteti depune tot acolo o cerere de interdictie avand in vedere ca in urma dispozitiei de restituire sunteti proprietar de drept al imobilului.
bioenergeta a scris:

Inscrieti litigiul de evacuare la cartea funciara. Asa nu se va putea vinde fara sa fiti instiintat.
Nu puteti cere anularea procurii, intrucat nu puteti interveni in raportul dintre mandant si mandatar.
Doar actionand la cartea funciara, veti fi protejat fata de instrainarea fara drept a imobilului.

Cum pot actiona in penal pentru ca procura a fost facuta cu rea intentie iar procuratorul este unul din mai dibaci jucatori pe piata imobiliara. Recent Academia Romana a fost tarata intr-o afacere imobiliara in care Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu de 530 mil euro on care mandatarul ce are procura de care fac vorbire a reusit afacerea anului trecut cu peste 40 ha in Damaroaia iar "academicienii" sunt cercetati de Parchetul Inaltei Curti de casatie si Justitie. Asa ca exista temeri intemeiate ca se poate intampla orice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp mai este valabila procura? emiliamatei emiliamatei Buna seara, as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori. Iar daca ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura leusan leusan O procura speciala intocmita cu 10 zile inainte de aparitia noului cod civil ,cat are valabilitate daca nu este specificat termenul in ea.? (vezi toată discuția)
Ambasada ro din berlin poate sa emită o procura de împuternicire ... RAndreeaD RAndreeaD Ambasada ro din Berlin poate sa emită o procura de împuternicire pentru cumpărare/vanzare imobil? (vezi toată discuția)