avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie uzufruct

Am incheiat la notariat o conventie de uzufruct ,gratuita si fara nici o obligatie cu concubinul meu ,pentru o garsoniera in care locuim amindoi,deoarece la acea data (iulie 2010)eram foarte bolnava,mai exact otravire cu zinc.In conventie scrie ca de la data intocmirii actului va beneficia de uzufruct impreuna cu mine.Problema este ca a devenit violent fata de mine.
Intrbarea mea este cum pot anula cit mai repede acest act in conditiile in care esre un pericol pentru viata mea.
Se poate prin notariat sa anulez actul,sau trebuie sa ma adresez judecatoriei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:31, 27 Aprilie 2011
Nu se poate prin notariat, decat daca da el o declaratie ca renunta la uzufruct, ceea ce ma indoiesc.
E greu si in instanta, eventual pe abuz de folosinta...daca a lasat imobilul sa decada si sa se degradeze, in timpul in care erati bolnava...
Poate pe motive de nulitate, din cauza bolii nu aveati discernamant la semnarea actului...
Concluzia e ca nu prea sunt sanse.
dvs vreti sa spuneti ca din cauza otravirii cu zinc aveati discernamantul diminuat si acum solicitati nulitatea actului? incercati in instanta sa promovati in instanta o actiune de acest gen.
La data intocmirii acelui act eram sub tratament cu EDETAMIN un medicament citostatic chelator de zinc.Ideea este ca a dat rezultate foarte bune darrrrrrrrr.Ce ziceti de faptul ca acum a crescut iarasi nivelul zincului in organism,iar medicii imi spun ca singura logica a acestei situatii este ca sint otravita sistematic cu zinc.Am exclus impreuna cu medicii toate variantele posibile.Am facut si o analiza a apei potabile.De aceea se numeste otravire cu zinc si nu intoxicatie,pentru ca e o raritate si omoara relativ repede,imbracind organele interne intr-o pelicula care le impiedica functionarea.De exemplu inima mea functiona la 50 la suta din capacitate.Vorbesc pe baza actelor medicale(analize de singe,ecografii).Deci ce ziceti de starea mea fizica si psihica la data intocmirii actului.Culmea e ca notarul a fost informat dar nu a discutat nimic pe acest aspect. Va multumesc
In caz ca nu ati avut discernamant la data transmiterii dreptului de uzufruct, sanctiunea care opereaza este nulitatea relativa, invocata in termen de 3 luni de la data perfectarii actului.
Actul a fost intocmit in 17 .08.2010.Iar in ce priveste nulitatea relativa din cite am citit opereaza inlauntrul unui termen mai lung,undeva la 18 luni.ideea este ca am nevoie de un aparator,care sa procedeze cit mai bine si care sa ma scoata cit mai repede din situatia asta.
va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Conventie uzufruct ber_tha@yahoo.com ber_tha@yahoo.com Va multumesc ptr. raspuns chiar daca nu este ce asteptam.Din cite am vazut nu sint prea multe situatii de genul asta.Totusi cred ca ma pot lega de citeva ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului in justitie kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla in cazul decesului unei persoane in varsta care are 2 copii majori, dar care lasa prin testament dreptul de a locui in ... (vezi toată discuția)
Desfiintare act cu uzufruct viager abcbubu24 abcbubu24 Buna ziua, Am o problema de familie. In urma cu 2 ani mama a fost otravita cu zinc de o colega de munca. Ea se simtea din ce in ce mai rau si a facut o ... (vezi toată discuția)