avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie uzufruct

Am incheiat la notariat o conventie de uzufruct ,gratuita si fara nici o obligatie cu concubinul meu ,pentru o garsoniera in care locuim amindoi,deoarece la acea data (iulie 2010)eram foarte bolnava,mai exact otravire cu zinc.In conventie scrie ca de la data intocmirii actului va beneficia de uzufruct impreuna cu mine.Problema este ca a devenit violent fata de mine.
Intrbarea mea este cum pot anula cit mai repede acest act in conditiile in care esre un pericol pentru viata mea.
Se poate prin notariat sa anulez actul,sau trebuie sa ma adresez judecatoriei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:31, 27 Aprilie 2011
Puteti incerca obtinerea unei masuri vremelnice de evacuare pe durata procesului de reziliere.Este proprietatea dvs. si decizia de a rezilia un astfel de contract va apartine,chiar daca inidividul se va opune.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie uzufruct ber_tha@yahoo.com ber_tha@yahoo.com Va multumesc ptr. raspuns chiar daca nu este ce asteptam.Din cite am vazut nu sint prea multe situatii de genul asta.Totusi cred ca ma pot lega de citeva ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Tiberiu12 Tiberiu12 Am cumparat impreuna cu sotia de la soacra mea si de la concubinul acesteia un apartament in 1995. Vanzatorilor li s-a stabilit drept de uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului in justitie kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla in cazul decesului unei persoane in varsta care are 2 copii majori, dar care lasa prin testament dreptul de a locui in ... (vezi toată discuția)