avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie uzufruct

Am incheiat la notariat o conventie de uzufruct ,gratuita si fara nici o obligatie cu concubinul meu ,pentru o garsoniera in care locuim amindoi,deoarece la acea data (iulie 2010)eram foarte bolnava,mai exact otravire cu zinc.In conventie scrie ca de la data intocmirii actului va beneficia de uzufruct impreuna cu mine.Problema este ca a devenit violent fata de mine.
Intrbarea mea este cum pot anula cit mai repede acest act in conditiile in care esre un pericol pentru viata mea.
Se poate prin notariat sa anulez actul,sau trebuie sa ma adresez judecatoriei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:31, 27 Aprilie 2011
Faceti-i plangere penala concubinului, daca il banuiti ca va otraveste.
Angajati-va avocat pt actiunea in rezolutiunea actului.
Succes!
Va multumesc pentru sfat,dar asa cum am aratat mai sus locuim impreuna intr-o garsoniera .Deci intrebarea mea este in situatia in care asa cum corect mi-ati sugerat sa fac plingere penala,atunci eu nu mai pot locui in casa mea fiind expusa riscului de a fi batuta asa cum a procedat de curind(20 aprilie)si nu a primit decit amenda ptr. tulburarea linistii publice.In privinta sfatului dv. de a-mi angaja un avocat asta va fi prima miscare,dar doresc un avocat care sa gaseasca o modalitate de a ma putea proteja pe perioada procesului,dar nimeni nu e interesat de actiunea aceasta.Concret am idee privind pasii urmatori,dar doresc un aparator care sa-mi obtina o ordonanta de evacuare pe perioada procesului,pentru a fi in siguranta,in baza actelor doveditoare pe care le am.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Intelegem ca nu v-ati scos nici un certificat medico-legal in urma problemei de pe 20 aprilie. Daca se mai intampla, sa incercati sa il obtineti.
Puteti intenta si ordonanta presedintiala.
Nu se intelege de ce nu ati gasi un avocat.

Personal nu va recomand sa plecati din garsoniera, va fi mai dificil sa va intoarceti.
De ce sa-mi fie greu sa ma intorc,in conditiile in care garsoniera este proprietatea mea,iar uzufructul il avem impreuna.Din cite stiu dreptul la proprietate nu mi-l poate anula nimeni.Nu vad ce instanta ii va da lui dreptul asupra proprietatii mele,in conditiile in care nu i-am vindut nimic.Doar i-am dat drept de folosinta,dar nu si de abuz.
Daca plecati, si de ex. schimba yala, nu mai intrati nici cu politia, care nu intervine in aceste cazuri. Din acel moment totul se va face pe calea instantei.
Nu zice nimeni ca va ia nuda proprietate.

Alte discuții în legătură

Conventie uzufruct ber_tha@yahoo.com ber_tha@yahoo.com Va multumesc ptr. raspuns chiar daca nu este ce asteptam.Din cite am vazut nu sint prea multe situatii de genul asta.Totusi cred ca ma pot lega de citeva ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Tiberiu12 Tiberiu12 Am cumparat impreuna cu sotia de la soacra mea si de la concubinul acesteia un apartament in 1995. Vanzatorilor li s-a stabilit drept de uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului in justitie kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla in cazul decesului unei persoane in varsta care are 2 copii majori, dar care lasa prin testament dreptul de a locui in ... (vezi toată discuția)