avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... chemare in judecata cere prezenta personala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

chemare in judecata cere prezenta personala?

Doresc sa stiu daca depunerea unei chemari in judecata necesita prezenta in persoana, sau se poate depune prin posta, respectiv cu cerere de inregistrare si comunicare a numarului de inregistrare.
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 12:19, 25 Septembrie 2012
Orice actiune judecatoreasca poate fi depusa si prin posta.
Este indicata depunerea prin posta recomandata , cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Multumesc pentru raspuns la aceasta ora tarzie =D>
Cu singura conditie ca aceasta chemare in judecata sa cuprinda conf.art.112 cod procedura civila, toate date cerute acolo.
Neaparat, recomandata cu aviz de primire, pt.a fi sigur ca a ajuns la destinatie.Puteti apoi sa consultati pe portalul just.ro, data la care veti avea primul termen(de altfel veti primi si citatie acasa )
Buna seara,

Cererea de chemare in judecata o puteti trimite, mai simplu, scanata pe adresa de e-mail a Tribunalului catre care adresati solicitarea(cu mentiunea in titlu "cerere chemare in judecata" si in continutul e-mail-ului mentiunile obligatorii catre deartamentul respectiv de a "printa cererea din atasament in 2 exemplare-1 la instanta si 1 ptr. comunicare). La nevoie puteti dovedi trimiterea cererii prin e-mail. E testata metoda.
Ca sa fiti sigura ,totusi folositi posta clasica.

Alte discuții în legătură

Cerere chemare în judecata email GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Buna ziua! Pot chema pe cineva în judecată formuland cererea prin email ul judecătoriei? Nu am semnătura electronica si nici aparat specific ,deci nu ma ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare anemona34 anemona34 un raspuns la intampinare se poate depune electronic? (vezi toată discuția)
Cerere amanare la primul termen de judecata lonita lonita Buna ziua. Am primit citatie intr-un proces civil, sunt chemat in calitate de parat, primul termen este pe 01 octombrie. Pe 24 Septembrie am trimis prin ... (vezi toată discuția)