Doresc sa stiu daca depunerea unei chemari in judecata necesita prezenta in persoana, sau se poate depune prin posta, respectiv cu cerere de inregistrare si comunicare a numarului de inregistrare.
Intr-adevar , se poate trimite si prin e-mail, dar ati avea chiar siguranta trimiterii unei cereri de chemare in judecata , printr-un simplu mail?Oare daca dorim sa initiem o chemare in judecata, macar prima data, sa ne prezentam si sa o depunem, personal sau prin mandatar, aceasta cerere.Ce o sa facem mai tarziu, la termenele sedintelor?
In opinia mea, desi este legal, trimiterea prin e-mail, mi se pare o metoda putin neortodoxa-nu prin asa ceva vom grabi mersul proceselor(este unul din punctele micii reforme in justitie, ca de ex. siposibilitatea chemarii prin telefon in loc de citatie).Dar fiecare face cum crede de cuviinta.
atentie, cererea de divort se depune personal la jud.de serviciu ! in rest, optati pentru serviciile postale,prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Aveti grija, am depus principala si copia chemarii in judecata, si instanta "n-a gasit-o", si a amanat un termen sa comunic partii adverse mincinoase (fiindca cererile adaugate in 2012 i le-am comunicat prin email).
Strangeti dovezi in acest caz, pare-se ca e practica obisnuita sa se minta in instanta