avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare cheltuieli

Un locatar a efectuat reparatii la acoperisul blocului deoarece ii ploua in apartament, plus a zugravit pe interior balconul sau afectat ,-are facturi +chitante pentru materialele folosite (pe numele locatarului care este membru al asociatiei),a instiintat in scris asociatia privind aceasta situatie prin care solicita decontarea sumei cheltuite.
Rezultatul? asociatia refuza plata, desi deteriorarea acoperisului si implicit a locuintei afectate nu s-a produs din vina locatarului in cauza.
Este legal? cum poate omul sa-si recupereze banii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:55, 25 Aprilie 2011
Intr-o situatie similara,in care asociatia de proprietari a refuzat sa acopere suma utilizata la reparatie partiala terasa necirculabila,folosita de unul dintre proprietarii de la ultimul nivel,instanta de judecata a solicitat documente pe care proprietarul nu a putut sa le prezinte si pe care asociatia de proprietari a refuzat sa le puna la dispozitie
In final instanta de judecata a respins actiunea
In acest caz am parerea, care e certitudine, ca proprietarul, cu dovada acestei instiintari scrise catre asociatie, poate sa incerce o reclamatie la primarie.
Conducerea asociatiei nu are niciun motiv sa spuna ca nu are bani sau ca nu poate executa reparatia.
Conducerea asociatiei trebuia sa fi infiintat demult fondul de reparatii al asociatiei pe care sa-l alimenteze permanent, in lipsa acestuia sa stranga rapid in rate mai mari, pe liste, banii trebuinciosi reparatiei si sa purceada la aceasta. Era obligatia conducerii sa se ocupe de acest aspect, in niciun caz nu avea dreptul sa va refuze pur si simplu, expediindu-va cu un raspuns ...si verbal.

Pot sa va recomand sa faceti o solicitare catre asociatie pentru recuperarea banilor, scriind in acea cerere si ca ati ajuns in situatia de a face singur aceasta reparatie deoarece conducerea asociatiei nu v-a raspuns la solicitare si va ploua in casa.....o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, pastrati recipisa, ca sa aveti o dovada pe care o puteti folosi si in instanta, daca va ganditi sa ajungeti pana acolo.

Oricum, ganditi-va la schimbarea unei asemenea conduceri de asociatie!

Interventie mderator
Va rog sa nu mai citati un mesaj care tocmai a fost scris. Se consuma mult spatiu pe pagina si se fragmenteaza discutia.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste costurile legate de reparatia acoperisului pentru apartamentele situate la ultimul nivel busuioct busuioct In calitate de nou proprietar al unui apartament situat la ultimul nivel, am avut surpriza ca la preluarea sa de la vechiul proprietar sa constat ca tavanele ... (vezi toată discuția)
Acord reparare acoperis comun fcarmenita fcarmenita Buna ziua, am si eu o problema cu inlouirea invelitorii acoperisului comun: stau la ultimul etaj si bineinteles imi intra apa in casa (multa ).Pe 14 martie ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis marianburcea marianburcea Buna seara ! A scris acum cateva zile si nu am inteles nimic va rog daca ma poate ajuta cineva. Locuiesc intrun bloc la ultimul etaj blocul are acoperis ... (vezi toată discuția)