avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren vandut fara acordul tuturor partilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren vandut fara acordul tuturor partilor

Buna ziua, am si eu nevoie de putin ajutor in legatura cu vanzarea unui teren fara acordul tututor partilor. Am sa va spun pe scurt povestea:
Dupa moartea mamei lui (bunica mea), tatal meu nu a pastrat o legatura stransa cu rudele din partea ei, insa fara ca intre ei sa intervina certuri sau neintelegeri. De curand, a aflat ca verii au vandut pamantul mostenit fara ca tatal meu sa fie nici macar informat in legatura de asta. Este posibil asa ceva ? Se mai poate face ceva, contesta eventualul partaj facut ilegal sau contractul de vanzare-cumparare ? Am numele notarului la care s-au facut actele, cum ar trebui sa procedez ?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 22:10, 28 Aprilie 2011
este nula vanzarea care s-a facut fara acordul tuturor partilor. trebuie promovata o actiune in anularea contractului de vanzare-cumparare. tatal dvs mai poate face si plangere penala impotriva notarului care a redactat si autentificat contractul de vanzare-cumparare.
Actiune in anulare a contractului de vanzare cumparare.
Actiune privind " constatarea nulitatii absolute " a contractului. Se timbreaza la valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare alice123 alice123 buna ziua, bunica mea a facut un act de vanzare-cumparare cu unchiul meu si i-a trecut casa si pamantul aferent, din cauza neintelegerilor ar dori sa il ... (vezi toată discuția)
Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Anulare act subsecvent - contract de vanzare cumparare imobil Nicoleta Maria Nicoleta Maria Buna ziua: va prezint urmatoarea speta: Cumparator de buna credinta, cumpara prin act de vanzare cumparare autentificat la Notariat un teren. Vanzatorul ... (vezi toată discuția)