buna ziua,
bunica mea a facut un act de vanzare-cumparare cu unchiul meu si i-a trecut casa si pamantul aferent, din cauza neintelegerilor ar dori sa il anuleze. cum trebuie sa procedez? mentionez ca inca este in viata. multumesc
Pe cale judecatoreasca: daca contractul este cu clauza de intretinere, trebuie sa probeze in fata instantei ca unchiul nu-si indeplineste obligatiile. Daca este un simplu contract de vanzare-cumparare, incheiat la notar, fara alte clauze si cu respectarea conditiilor de fond si forma, eventual mostenitorii pot incerca, dupa moartea bunicii, anularea lui, ca fiind o eventuala donatie deghizata.
Daca ambele parti sunt de acord, trebuie pur si simplu sa faceti un act care anuleaza intelegerea initiala (o vanzare inapoi). Daca unchiul nu vrea, nulitatea actului prin instanta.
bineinteles ca nu vrea dar tin sa precizez ca bunica are pensie si se intretine singura, clauze, din ce stiu, sunt de intretinere in cazul in cazul este imobilizata sau ceva de genul. dar in cazul in care actul este la unciul meu si nu stiu exact ce clauze sunt, pot sa merg si sa vorbesc cu un avocat care sa ma ajute in instanta, nu?