avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... violarea corespondentei electronice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

violarea corespondentei electronice

Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de servici.Sincer,nu stiu cum face,..dar asta se intampla de ceva timp.Nu am vrut sa creez animozitati insa acest lucru imi produce grave deservicii.Cum trebuiie sa procedez?Va multumesc
NB:Chiar aceste adrese pe yahoo sunt asa usor de spart?
AlexandruPopa a scris:

Am o adresa de mail @yahoo.com iar pentru resetarea parolei aveam setate 2 adrese de mail. Una din ele este a unei foste prietene care acum abuzeaza de acest privilegiu si-mi tot reseteaza parola. Stiu ip-urile de unde s-a accesat contul meu precum si ora exacta.
[...]
Tin sa precizez ca am dat sa sterg acel mail alternativ dar din cauza politicii Yahoo acest lucru nu se intampla decat dupa x luni - dar in acest timp ea iarasi intra (si modifica optiunea de stergere a acelei adrese) si-mi reseteaza parola, citeste mailurile fara acordul meu.


Mi s-a parut ciudat ce spuneti in legatura cu "stergerea dupa x luni" si am verificat acum cateva minute cu contul meu de pe Yahoo. Optiunea despre care vorbiti (update password-reset info) se (re)seteaza instantaneu. Aveam acolo 3 adrese de mail alternative, am sters doua din ele, am salvat, am iesit. Am primit la a treia adresa notificarea stergerii celorlalte doua adrese, In aceasta notificare exista intr-adevar optiunea de a anula modificarile, in caz ca nu sunt legitime. Adresa de mail la care am primit notificarea este o adresa non-Yahoo si in acelasi timp este setata ca adresa principala. Verificati daca acesta e si cazul Dvs.
cga43 a scris:
Aveam acolo 3 adrese de mail alternative, am sters doua din ele, am salvat, am iesit. Am primit la a treia adresa notificarea stergerii celorlalte doua adrese,
Incercati va rog sa va resetati parola si o sa vedeti ca va apar cele 3 adrese. Desi le-ati sters veti mai avea inca X luni optiunea de a va reseta parola cu una din cele doua sterse.
Faceti testul mentionat de mine dand sa resetati parola, resetati cu una care stiti ca ati sters-o, dupa care o sa vedeti ca functioneaza. In plus dupa ce va resetati parola veti vedea in continuare toate cele 3 conturi acolo si eventual scrise in dreptul uneia/sau a mai multor - pending for deletion.
Ideea este ca nu se sterg desi am cerut in mod special. Am fost fortat sa-mi hackaresc propriile conturi pe mai multe sisteme ca sa vad ce optiuni am ca sa fiu sigur ca nu mai am probleme. Singurul loc in care mai am probleme este yahoo care nu accepta ca si a doua sursa de verificare decat sms catre telefoane din State...

Multumesc oricum pentru interventie.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
AlexandruPopa, utilizator
Uhmmm... din pacate nu am timp acum nici sa caut informatii suplimentare, dar poate aveti Dvs timp de teste. Eu nu mai folosesc de multi ani contul de la Yahoo, altfel decat accidental. Anyway... imi imaginez ca exista o limita de adrese alternative? Daca da, eu as incerca urmatoarele:
1.
- NU schimbati parola
- stergeti adresa de mail pe care o doriti eliminata definitiv dintre cele alternative.

2.
- adaugati o adresa de mail alternativa. verificati-o.
- stergeti adresa alternativa pe care tocmai ati adaugat-o.

3.
- "fill it up" - adaugati adrese alternative de mail pana la limita prevazuta de Yahoo si verificati-le pe toate.
- schimbati parola.

Daca la schimbarea parolei NU primiti mail si pe adresa pe care ati adaugat-o doar pt. test la pasul 2 (si pe care intre timp ati si sters-o), ati scapat. Asa cum probabil deduceti deja, supozitia mea este ca notificarile de la Yahoo se trimit catre un numar limitat de adrese. Ori, daca toate aceste adrese alternative sunt altele decat cea a fostei prietene, guess what that means.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
cga43, utilizator
Interesanta presupunere si desi sunt convins ca nu o sa mearga poate o sa testez deoarece am la dispozitie un domeniu unde pot crea un numar infinit de adrese de mail. Dar asta (sa zicem) ca mi-ar rezolva problema tehnica dar nu si pe cea legala. Pot face ceva legal impotriva prietenei dupa faptele enumerate de mine mai sus?
Am unde sa depun o plangere reala pe vreo baza legala pentru cercetare/identificare precum si pedepsirea persoanei care face acest lucru?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
AlexandruPopa, utilizator
Sfat: cu siguranta ai un keylogger in calculator , un yahoo cookie grabber e prea scump pentru un utilizator de rand care vrea sa isi spioneze fostul, deci instaleaza frumos avira antivirus - E FREE SI FOARTE BUN si nu in ultimul rand ARE FREE UPDATES. Un keylogger cryptat pentru a nu fi detectat de antivirusi nu rezista mai mult de 1 saptamana nedetectabil, pur si simplu updateaza antivirusul si dai un full scan, schimba parola la email si gata.

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Furt identitate online, pot rezolva ceva? alexandru123 alexandru123 Buna ziua. O persoana de etnie roma imi stie detaliile, adica niste date despre mine cu care imi reseteaza frecvent parola la diverse conturi de mail, ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)