1. Kitsch-ul academic. Graffiti-urile mazgalite de Eminescu in closetul administrat de junimisti.
Vi se pare aiurea? :happy: Nu e deloc asa!
Domnul Nichita Stanescu cadea periodic victima unora care surprinzandu-l in clipele acelea in care
Nichita NU era pentru versuri, ii cereau sa scrie un vers-doua pe ce apuca el sa scrie atunci: (servetele, camasi, cravate, etc).
Eminescu, a lasat lucrari neterminate si nedemne de publicat. "Postumele" sunt majoritar lucrari nedemne de talentul sau (intentionat n-am scris " geniul sau") si care NU TREBUIAU PUBLICATE pentru simplul motiv ca
Eminescu nu dorea asta. Daca ar fi dorit sa le publice si le-ar fi considerat demne de publicat ar fi facut-o. Vedeti ca am lasat la urma toate textele semnate de Eminescu si care incep cu cuvintele " Draga Cutza"
nu pentru ca e rusinos ca Eminescu a iubit o femeie care probabil ca nu-l iubea ci pentru ca este IRELEVANT pentru opera sa ce fel de scrisori scria si daca-i zicea Veronicai Micle "Cutza" " Pi....tza" ori altfel (Mozart era foarte vulgar in scrisorile sale, dar vulgaritatea aceasta nu-i rapeste nimic din geniul muzical). De aceea, textele semnate de Eminescu care indeamna ca jidanii sa fie trimisi la Palestina n-au relevanta pentru mine. Eminescu n-a fost om politic si nu-mi pasa ce a scris el ca om politic, ca amant ori ca militant feminist ci ca poet.
2. Kitsch-ul academic se reintoarce! Gabriel Liiceanu vs. Petre Tutea Petre Tutea a refuzat sa-l intalneasca pe dl. Liiceanu motivand ca:
" Asta vede ca sunt gras, ca sforai noaptea si ca mananc mult si scrie asta in cartile lui" Foarte orgolios si plin de ura,
Gabriel Liiceanu s-a razbunat pe Petre Tutea in cel mai filosofic mod cu putinta, publicand DUPA MOARTEA D-LUI TUTEA,
cand acesta nu se mai putea apara, sub titlul: " 322 vorbe memorabile de-ale lui Petre Tutea"
o colectie eterogena de idei interesante si enormitati purulente. Ca o "coup de grace" data filosoflui Petre Tutea "322 de ...memorabile ..." e razbunarea perfecta! Toata munca de o viata a lui Petre Tutea devine un imens kitsch xenofob. Toata opera lui e echivalata cu " 322 de ... memorabile" ceea ce nu este doar o nedreptate ci o adevarata crima.
Cteva exemple:
- Balcanii sunt c...l Europei :stunned:
- Shakespeare, pe lângă Biblie, -eu demonstrez asta și la Sorbona- e scriitor din Găinești.
- Kant spunea că el e propriul său legiuitor și stăpân. Lucru la care eu am făcut așa: pârț! Așa e el legiuitor și stăpân cum sunt eu popă în cartier.
- Cu ungurii nu putem avea probleme militare: dacă dăm drumul la toți caii din Ardeal, fără călăreți, în două ceasuri se pișă în Budapesta.
etc.
Sa transformi un filosof veritabil (Petre Tutea in opera si viata lui reala) intr-un kitsch abominabil (opera lui Petre Tutea vazuta de Gabriel Liiceanu): Iata realizarea cea mai de pret a culturii noastre din ultimii 20 de ani!
....
Adrian Paunescu a scris si
Calul calare pe cal
Calul calare pe calul calare pe cal
s.a.m.d.
Dar si
Timpul vietii ni-i scurt, hai sa-l facem curat!
Traiesc unii din furt, altii doar din ce-au dat
Sunt saraci si bogati, lasii scuipa pe bravi
...
Unii au, altii fac, unii dorm, altii sunt
Intre inger si drac trage omul sarac inhamat la Pamant