avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine mai intelege...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine mai intelege...

Buna Ziua,

Va rog lamuriti-ma intr-o chestiune.

In Decembrie am devenit tatic :) ...in luna Ianuarie mi-am adus sotia si copilul acasa, la cateva zile am mers la asociatie sa platesc intretinerea si am intrebat si daca trebuie sa trec copilul. Mie unu mi se pare o aberatie sa treci un copil nou nascut la intretinere atata timp cat esti contorizat si platesti exact pe ceea ce consumi, dar vecinii nostri dragi vad rosu in fata ochilor cand aud ca daca mai trec o persoana se impart cheltuielile la mai mult si astfel economisesc ei 5-10 bani pe luna..dar in fine!

Administratora mi-a confirmat ca trebuie, e musai si ca legea noastra mareata il considera o persoana si prin urmare urma sa-mi maresc nr de personal din apartament.
Am fost deacord si i-am cerut sa mi-l treaca la calculul intretinerii ca o a-3-ea persoana...dar surpriza, nu l-a trecut pt ca eu trebuie sa fac o cerere prin care trebuie sa-mi ia banii...nu prea am timp sa ajung la ei mai ales din cauza faptului ca cei ce conduc asociatia sunt niste domni si au program de bugetari, astfel ca in fiecare luna ar trebui sa-mi iau liber doar pentru ei ca sa-mi pot plati eu darile!

Intrebarea mea este...Chiar trebuie sa-mi trec copilul la intretinere ? si daca da Trebuie sa fac cerere sau e destul sa ii anunt ? ...acum ma ameninta si cu penalitati !!!

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 11:32, 26 Aprilie 2011
Da, "LEGEA MAREATA" spune ca trebuie sa treceti nou nascutul ca a treia persoana care locuieste in imobilul detinut de dv si care face parte din asociatia de proprietari.
Art17 lit r) din HG nr 1588/2007 stabileste cotele de participare la cheltuielile
aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru chiriasi care locuesc temporara minimum 15 zile consecutiv pe luna

Pentru a indeparta orice interpretare sau orice suspiciune din partea "bine voitorilor"
Redactati cerere prin corespondenta cu mandat de confirmare primire pe adresa presedintelui de asociatie ,prin care solicitati introducerea la plata incepand cu luna X a unei persoane,.care va fi inregistrata si in cartea de imobil
Asta este,unde-i lege ,nu-i tocmeala !
LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 47
Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt următoarele:
a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de altă natură.

HOTÃRÂRE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 37
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere şi a hranei; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileşte printr-o convenţie aprobată de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.

Din prevederile legale de mai sus rezulta ca trebuie sa treceti copilul la intretinere. Acest lucru este bine sa-l realizati informand in scris asociatia, cu numar de inregistrare (confirmare de primire).
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere dddgab dddgab Exista vreo restrictie legala - si care ar fi aceea - privind numarul persoanelor scutite la plata datorita lipsei din apartament (mai mult de 15 zile) ? ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare fond de reparații Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La parterul blocului este în chirie o firma tip CAZINOU, care urmează sa primească avizul de funcționare . Pentru aceasta, firma solicita avizul ... (vezi toată discuția)
Administratia de bloc alfloghe33 alfloghe33 Buna seara va rog daca se poate sa-mi spune-ti si mie pe ce criteri se trec persoanele une-i societati la intretinere. Eu am o mare problema cu ... (vezi toată discuția)