avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se ataca titlurile de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se ataca titlurile de proprietate?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa fac proces pentru a modifica niste titluri de proprietate eliberate gresit?
Cu primaria? comisia de aplicare a legii fondului funciar? prefectura? sau cu mostenitorii titlurilor.
e important, multumesc.
Prefectul nu poate fi parte în acest proces. El a semnat titlul de proprietate deoarece conduce Comisia judeţeană de aplicare a Legii nr. 18/1991. ;)
Adica, domnisorica, vrei pentru ca sa spui ca titlul il emite o comisie....:hm:

:offtopic: Cora, nu mai luat raspunsurile altora, "atat de" parsonal.... ca ne determini sa ne scoatem muschii:love1:
Cred că acest forum nu are rolul de a ne "agresa" unii pe alţii, ci de a păstra o decenţă în limbaj şi în atitudinea faţă de ceilalţi, cu atât mai mult cu cât tot acest efort de a da nişte răspunsuri la problemele ridicate de user-i, sunt gratuite...
Această atitudine nu mi se pare demnă de nici o persoană, iar apelativul "domnişorică" mi se pare jignitor, cu atât mai mult cu cât nu mă cunoşti ne_nicku şi nici nu am făcut şcoala împreună, astfel că ar trebui să-ţi ceri scuze...;)
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
Corina Capotã, Avocat
:help:Suntem toti titularii + Com.Jud.Fd.Funciar,chemati in judecata de catre Primarul local,pentru modificarea titlului de proprietate,emis cu erori materiale (nr.parcelare din titlu nu corespund cu cele din anexa-planul parcelar local),semnat de Prefect si dir.OCPI judet.Actiunea este introdusa ca urmare a cererii noastre (titularii) adresata Primariei,care nu a gasit alta cale de rezolvare:-/.
Instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei de cal. proc.activa a reclamantului si a solicitat partilor -discutarea acesteia(nou termen).
Desi am aprobat actiunea in intampinari,completand lista de erori,solicitand ca CJFF sa fie obligata sa modifice/corecteze titlul (mai facuse acest lucru dar numai partial),se pare ca exexceptia va anula actiunea#-o Exista posibilitatea de a finaliza favorabil, sau nu ramane decat calea unui nou proces facut de noi-titularii,impotriva comisiilor si Prefectului:(?
Primarul nu poate avea calitate procesala pentru anularea, sau modificarea titlului de proprietate, pentru ca nu el a emis Titlul respectiv.

De ce nu ati cerut voi, titularii din Titlu in instanta modificarea acestuia?
Daca se respinge actiunea pe exceptie, trebuie pornit un nou proces in care sa fie chemati in judecata Comisia Locala de aplicare a Legii fondului funciar si Comisia Judeteana.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gresit ictin ictin Buna ziua, ma confrunt cu o problema destul de neasteptata. Incercand sa fac cadastru pentru 2 parcelele de teren extravilan, in momentul cand am solicitat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie dj_csm1990 dj_csm1990 Proces verbal de punere in posesie. Cum pot sa obtin titlu ce acte imi trebuie undei sa ma duc de la primarie ma zis ca nu pot sal obtin titlu pana nu fac ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)