avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se ataca titlurile de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se ataca titlurile de proprietate?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa fac proces pentru a modifica niste titluri de proprietate eliberate gresit?
Cu primaria? comisia de aplicare a legii fondului funciar? prefectura? sau cu mostenitorii titlurilor.
e important, multumesc.
Multumesc ToVer.
Titlul a fost ridicat fara anexa.Erorile le-am descoperit cu ocazia emiterii unui duplicat.Am const. lipsa celui de al doilea prenume la titulari.Am solicitat corectarea inainte de a ridica duplicatul.Primaria locala a actionat si a obtinut modificarea(prin taiere si suprascriere nume si prenume complete) iar pentru nr.parcelelor, completate absolut aiurea,a deschis aceasta actiune.(un fel de "mea culpa"):hm:
Statul Roman prin Primar a promovat proces pentru modificarea inscrierilor din Titlu? pe langa ca nu au calitate procesuala activa, pentru ca Titlul a fost eliberat de Comisia Judeteana de aplicare a Legii fondului funciar, la propunerea Comisiei Locale de aplicare a Legii fondului funciar, nu vad care este interesul Primarului pentru o astfel de actiune. Personal nu am mai auzit de un asemenea proces...

Persoane interesate pentru modificarea titului sunt cei indreptatiti la constituirea sau reconstituirea dreptului de proprietate, in acest caz, cei inscrisi in Titlu.
"Interesul" era sa-si acopere modul absolut "dupa ureche" in care au fost intocmite doc. inaintate la Com. judet,fara a consulta planul parcelar.(in plan nici macar nu exista numerele parcelare care au fost trecute in titlu!)
Ne_nickuuuu:confused::-/
Cum ramane cu Prefectu'...in cazul meu?Il iert:innocent: sau il pierd:thumbdown: (procesu') daca nu-l chem??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gresit ictin ictin Buna ziua, ma confrunt cu o problema destul de neasteptata. Incercand sa fac cadastru pentru 2 parcelele de teren extravilan, in momentul cand am solicitat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie dj_csm1990 dj_csm1990 Proces verbal de punere in posesie. Cum pot sa obtin titlu ce acte imi trebuie undei sa ma duc de la primarie ma zis ca nu pot sal obtin titlu pana nu fac ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)