avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca spunand despre cineva , in lipsa persoanei, ca este grasa
poate fi considerata insulta si care sunt baremele amenzii
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:41, 27 Aprilie 2011
:))Insulta nu se mai pedepseste penal.
Mai ales daca ii spui ca este grasa,si chiar este,unde e insulta,e un adevar :))

daca este intradevar insulta,se poate actiona in civil,si se pot cere daune.dar nu pentru ca ai facut o persoana grasa,ci pentru fapte mai grave.
Aspectele mentionate nu se incadreaza sub incidenta faptei precizate de dvs,care oricum ,in temeiul deciziilor ICCJ nu mai este apreciata ca si infractiune
Infractiunea de insulta , ca si cea de calomnie au fost dezincriminate.
In cazul la care va referiti nu stiu cu ce ii poate fi lezata imaginea acelei persoane si deci chiar daca v-ar actiona in judecata , in pretentii , actiunea poate fi respinsa (maia ales daca persoana in cauza are chiar anumite "proportii")

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)
Ccr a decis: insulta si calomnia înapoi în codul penal Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator CCR a stabilit că abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal şi dezincriminarea, pe această cale, a infracţiunilor de insultă şi de calomnie ... (vezi toată discuția)