am avut un credit la o banca, dupa o perioada a fost cesionat la o firma de recuperare.Avand in vedere ca este credit de nevoi personale, firma de recuperare poate sa-mi puna titlu executoriu pe apartament, mai ales ca apartamentul nu este proprietatea numaia mea?
Poate sa va execute asupra apartamentului. Firma se va adresa unui executor judecatoresc. Va urma o evaluare a apartamentului.Se va solicita iesirea din indiviziune. Apartamentul va fi scos la licitatie. Daca apartamentul este proprietatea dvs. si de ex. a sotului, se va vinde. Jumatate din bani vor reveni sotului, iar din cealalta jumatate se va recupera creanta ( datoria, cheltuielile de executare, etc.) iar daca raman bani o sa vi se dea inapoi.
Daca aveti un apartament detinut in coproprietate, in faza de executare , firma de recuperare poate face contestatie la executare, solicitand partajarea apartamentului, in sensul de a fi trecut in proprietatea dvs, cu stabilierea unei sulte pentru coproprietar , urmand vanzarea acestui imobil si plata sultei si a creditului dvs din pretul obtinut
Partaj
gaab
Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)