Va sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie incalcita:
Matusa mea si fratele ei au decis dupa moartea mamei lor, sa dezbata mostenirea, mostenire care cuprindea o casa si curte si teren arabil in comuna natala.
Problema este insa urmatoarea:
Matusa mea era intr-o perioada extrem de dificila a vietii ei, iar fratele ei a profitat si a convins-o sa-i cedeze partea sa de proprietate din casa.
Au mers la un notariat din Giurgiu ( matusa mea nu-si aminteste unde si ce notar) - judet unde se afla proprietatile, notariat unde a semnat un act privind renuntarea la dreptul asupra casei.( relatez din spusele ei)
S-a discutat si despre teren, dar tot din spusele ei , notarita a zis ca fratele ei trebuie sa faca o donatie pentru a-i ceda o parte din pamantul arabil.
Pentru ca realmente nu stie ce a semnat ( si bun semnat a ramas) si pentru ca din pacate pentru ea acum am aflat noi ca familie, cum putem sa depistam ce document si unde a fost semnat? Macar sa ne clarificam asupra gravitatii boacanei realizate.
Ea sustine ca nu a intrat in dezbatere si terenul agricol, dar din cate stiu se dezbate intreaga masa succesorala. Nu era normal ca notarul sa-i dea o copie dupa documentul semnat privind renuntarea la dreptul de proprietate?
Ea nu aprimit nimic.
Exista o arhiva centrala de unde putem afla?
Singurul indiciu este numele celor 2 mostenitori si locul unde se afla proprietatea.
Fratele ei din pacate, datorita unei sotii cu 25 de ani mai tanara nou intervenita in viata lui, nu vrea nici macar sa stea de vorba cu ea, dar sa-i mai arate si vreun document.
Ea acum nu este interesata de dreptul asupra casei, este constienta ca fratele ei a ingrijit-o o perioada pe batrana, dar vrea macar 1/3 - nici macar cat i-ar fi revenit legal, din terenul agricol.
Ajutati-ma cu un punct de plecare pentru a vedea daca ulterior pot sa repar ceva.
Cu multumiri,
daca nu stie nici numele notarului atunci nu va ramane decat mergeti in fiecare notariat din giurgiu si sa intrebati. aveti noroc ca nu e un oras mare.macar sa stiti anul in care a fost la notariat.
vamultumesc mult pentru sprijin.
Din pacate nu-mi pot informatii.
Am sa incerc la primarie in prima faza sa vad daca reusesc sa vad documentul in baza caruia fratele ei a intrat in posesia proprietatii, pentru a depista notariatul.
Si apoi sa cer duplicat din notariat si sa vad daca se mnai poate face ceva in justiotie.
Multumesc mult pentru sprijin