buna ziua:
Am divortat, pe cale amiabila, deoarece am descoperit ca avea un amant.
Dar nu am facut Partajul. As dori un avocat care sa preia cazul, sa-l studieze,
dupa care sa negociem o suma .. dupa care sa ma reprezinte la termene ..
Avem in cei 25 de ani de casnicie, doua masini, o garsoniera la mare si un apartament de 4 camere in Bucuresti. Inclusiv bunurile achizitionate in acesti ani.
Va multumesc,
VN
Asa cum s-a mai scris, incercati sa va solutionati partajul prin intermediul medierii. Este o procedura noua, efectuata in baza legii 192/2006, confidentiala, se desfasoara in biroul mediatorului impreuna cu partile(daca aveti nevoie de sfaturile unui avocat, atat d-voastra cat si fosta sotie, il puteti aduce si pe dansul).
Acolo se negociaza pana ajungeti la un acord de mediere care va fi semnat de ambele parti si care va fi prezentat apoi in instanta si pe baza caruia judecatorul va da o hotarare care va respecta acordul semnat de d-voastra si sotie. Mediatorul va invita partile la mediere. Acest lucru va scuteste in instanta de termene, expertize, etc. astfel incat procesul se va incheia mai repede decat a inceput:)
Totodata art. 63 alin(2) spune ca:" Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platita pentru investirea acesteia."
Puteti apela la o INFORARE GRATUITA, in conformitate cu prevederile legale, la orice mediator autorizat din Tabloul mediatorilor pe care-l gasiti pe pagina www.cmediere.ro
- instanta a ramas ultima solutie (am o fata si nu am vrut s-o afectam si mai mult)
- garsoniera a fost cumparata de noi, impreuna, amenajata si dotata ..
- daca putem evita expertiza, pentru ca lungeste boala si mareste costurile
- in masa partajabila intra cele doua imobile, bunurile achizitionate si masinile
Multumesc,
nu cred ca veti putea evita expertiza intrucat nu va intelegeti asupra modului de impartire al caselor si in mod cert instanta va stabili in sarcina unuia din dvs plata unei sulte.
Credeti ca prin instanta unde procesele sunt lungi, costisitoare fata nu va fi afectata? In conformitatea cu Legea Micii Reforme (L202/2010) si judecatorul poate invita partile sa participe la o sedinta de informare cu privire la avantajele folosirii acestei proceduri.