buna ziua:
Am divortat, pe cale amiabila, deoarece am descoperit ca avea un amant.
Dar nu am facut Partajul. As dori un avocat care sa preia cazul, sa-l studieze,
dupa care sa negociem o suma .. dupa care sa ma reprezinte la termene ..
Avem in cei 25 de ani de casnicie, doua masini, o garsoniera la mare si un apartament de 4 camere in Bucuresti. Inclusiv bunurile achizitionate in acesti ani.
Va multumesc,
VN
Sigur ca o sa apelez la aceasta excelenta sugestie..
O sa incerc, cel putin.
Fosta mea sotie are avocat: fiul este elevul ei...
Eu nu am..
**Treaba asta cu expertiza nu este in regula..La orice expertiza exista contra-expertiza**
Daca imi subevalueaza apartamentul si ma obliga, prin instanta, sa accept o suma derizorie..?
Ma poate obliga Instanta sa vand ?? Daca nu accept concluziile expertului ??
Pun si eu raul inainte..
Poate ca doamna tine totusi la banutii dansei, partajul se face in instanta, sotii convenind asupa impartirii bunurilor comune sau in conditiile in care sotii nut se inteleg se pronunta instanta cu privire la cotele-parti care revin fiecarui sot, insa punerea in executare a hot. jud, adica partajarea in sine a bunurilor comune prin vanzarea, impartirea in natura inseamna rapoarte de expertiza tehnica imobilirara ( min 1000 ron) a bunurilor, onorariul avocatilor care taxeaza intre 1200-1500 ron , onorariul executorului judecatoresc, fiind o procedura ce implica o desfasurare ampla de" forte" si termene procesuale ......numai un raport de experiza dureaza ....destul....si continuand ideea principala poate doamnei printr-o discutie a avcatilor desemnati de fiecare dintre dvs sa-i fie adus la cuostinta ca va partaja bunurile chiar si impotriva vointei dansei, si ca ambitiaa insa o va costa si pe dansa si pe dvs timp si bani. Plus ca in fucntie de veniturile realizate de soti, in timpul casatoriei , venituri in conformitate cu care s-au achizitionat bunurile , s-au intretinut etc. difera , dovedindu-se in instanta ca unul dintre soti a contribuit in urma veniturilor, sau a unei sume de bani mostenita sau castigata, intr-o mai mare masura la cumpararea bunurilor acesta poate solicita instantei ca partajarea bunurilor comune sa nnu se faca in proportie de 50% / 50% ci diferit in functie de incasari si contributiile fiecarui sot
Asadar in instanta printr-o partjare judiciara a bunurilor iesiti in pierdere si dvs si dansa, vb cu un avocat si incercati o noua abordare poate si doamna are un reprezentant legal cu care se poate sfatui si atunci probabil va actiona in scopul de a-si proteja si conserva patrimoniul.
Cu privire la bunurile proprii, trebuie sa fie in posesia unuia dintre soti inainte de casatorie, sau sa primeasca mosteniri sau donatii cu mentiunea expresa a faptului ca sunt bunuri proprii. Bunuri proprii ale unuia dintre soti pot fi si cele pe care le foloseste in scopul exercitarii profesiei sau bunurile care desi dobandite inaitea casatoriei , fiind vandute sau cumparat alte bunuri( comune in timpul casatoriei) in contra-valoarea sumei de bani obtinuta din vanzarea bunului propriu .....si acestea sunt bunuri prroprii prin subrogatie. ei bine cred ca am deviat putin, succes"-uri" si daca mai aveti inttrebari....
expertiza nu poate fi evitata decat in procedura ce nu implica partajre in instanta.....altfel in necunostinta de cauza instanta nu imparte nimic, nestiid ce valori ce amplasament ,ce valoare de circulatie pe piata imobiliara au bunurile, nu neaparat vanzarea bunurilor si impartirea echivalentului pecuniar se foloseste in instanta, fostii soti au posibilitatea sa ceara modalitati de impartirea a imobilelor cum considera. unul sa-l despagubeasca pe celalalt sot, sau sa se imparta in natura, sau mai stiu eu ce mmodalitati convin sotilor
Expertizele...hmm da dubitabil subiect, in mod normal, daca nu exista interese mai presus de alte interese expertizele sunt reale, si reflecta JUSTELE valori, s-a mai intamplat pe parcursul "istoriei" ca niste expertize sa fie muuuult prea indirect proportionale cu adervaratele valori, insa de obicei nenea expertul analizeaza gradul de uzura al bunurilor spre exe. costul materialelor investite intr-o locuinta , are niste valori in fucntie de care apreciaza si estimeaza bunurile , evident daca nu considerati temeinic si coroborat cu tenditele pietei raportul de expertiza poate fi contestat.
Dar buba nu este asta neaparat rap de expert. ci insasi executarea in sine a partajului, daca cumva trebuiesc vandute bunurile , adica nu va intelegeti altfel, intervine executorul care percepe 2% , parca, din valoare, pentru publicatia de vanzare si scoaterea la licitatie a imobilului. si sa se vanda la prima strigare fiindca daca nu asta presupune ca la a doua strigare pretul scade cu 25 % . iar la a 3 strigare se adjudeca cu pretul cel mai mare oferit. Mai astept si alte opinii ale colegilor cu privire la partajare, poate are cineva o versiune mai putin prapastioasa:)
Alegeti un mediator bun si veti fi uimit de rezultatele sedintelor de mediere. Credeti ca instanta de judecata stie mai bine decat dvs si fosta sotie ce interese aveti??? Puteti lua deciziile pe care le doriti. Este normal ca din pozitiile actuale, conflictuale, sa nu puteti avea un dialog civilizat si constructiv. Cineva specializat in arta transformarii lui NU in DA cu siguranta va poate ajuta! Este posibil ca de-abia in calea de recurs la procesul de partaj sa constientizati acest aspect! Ganditi-va bine....si alegeti in cunostinta de cauza!!!