avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de semnatura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de semnatura

Buna ziua!Am o problema.Eu si cu sora mea incepem un proces de partaj impotriva unchiului nostru pentru partea din apartamentul bunicii decedata anul trecut.Pentru aceasta am inteles ca este nevoie de niste acte,care trebuie semnate.Eu insa nu sunt in tara si nici nu am cum sa merg fiindca lucrez.Nu exista o cale prin care sa poata semna altcineva in locul meu,de exemplu sora mea?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:47, 26 Aprilie 2011
Ba da, trimiteti o procura speciala, in care sa stabiliti clar ce competente ii atribuiti sorei d-voastra, intocmita fie la Ambasada Romaniei din tara unde va aflati, fie la un notar de acolo.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
procura sau contract de mandat. Ambele se fac la notar .
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters201507, utilizator
Si pentru procura trebuie sa fie ambele parti?
Momentan sunt in tara,asa ca nu ar fi o problema sa mergem la un notar.Plec in cateva zile,iar procedura incepe abia peste cateva saptamani,deci eu nu voi fi aici,de asta aveam nevoie sa stiu.Chiar trebuie sa plec si nu am cum sa ma intorc de fiecare data cand este nevoie de semnatura mea.Va multumesc pentru ajutor!
cea mai buna solutie este sa o mandatati pe sora dvs. cu o procura speciala, insa , altfel nu este valabila, care sa cuprinda si posibilitatea de a angaja un aparator in numele dvs. mergeti la un notar priceput si se rezolva...sau sa v-o redacteze un avocat. Atentie! va trebuie procura speciala , nu generala, ca nu se ia in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre nepot si unchi master333 master333 Buna ziua !!! Tatal meu a decedat acum o luna iar eu am ramas unicul mostenitor deoarece nu a fost casatorit si nici nu am alti frati. In urma lui mi-a ramas ... (vezi toată discuția)
Procura pentru vanzarea unui apartament mbs_only mbs_only Buna. Prietenul meu detine impreuna cu mama si sora lui un apartament in tulcea, pe care doresc sa il vanda. Au gasit cumparator, insa prietenul meu a fost ... (vezi toată discuția)