Am fost angajat la o firmă, am avut contract pe peroadă nedeterminată şi, ulterior am plecat de la acea firmă respectînd condiţiile legii (cu preaviz). Deşi contractul de muncă s-a reînnoit de mai multe ori, nu am primit NICIODATÃ exemplarul ce mi se cuvenea, în virtutea prevederilor legale, al contractului de muncă. În plus, în carnetul de muncă figurează la rubrica “Meseria sau funcţia şi locul de muncă cu condiţii deosebite”, meseria de Prelucrător (apropo: din această denumire a meseriei, puteţi bănui măcar în ce domeniu am lucrat? Industrie? Agricultură? Servicii?).
În prezent, am nevoie de fişa postului şi de o dovadă (adeverinţă) că am lucrat Operator la maşini-unelte cu comandă numerică, cod 821112, conform COR cît şi de fişa postului corespunzătoare acestui post.
În consecinţă, am trimis un mail pe adresa firmei în care am explicat ceea ce solicit şi am ataşat o cerere adresată directorului firmei, în care solicitam cele două documente.
Se pare că demersul meu nu are succes, întrucît firma nu binevoieşte să-mi dea vreun răspuns (am trimis un mail pe data de 18.04.2011 şi încă unul pe data de 26.04.2011).
Vă rog să-mi spuneţi cum trebuie să procedez pentru a FORŢA firma respectivă să-mi elibereze documentele solicitate, avînd în vedere că nu pare a da dovadă de bunăvoinţă?
Am obţinut adeverinţa solicitată de mine trimiţînd o reclamaţie la ITM cu adresa de e-mail a angajatorului în CC.
Acum, însă, apare o inadvertenţă între adeverinţă (operator la masini-unelte semiautomate şi automate - cod cor 821101) şi meseria din carnetul de muncă (prelucrător) .
Aş dori ca în carnetul de muncă să fie efectuată o modificare, astfel încît meseria din acesta să corespundă cu cea din adeverinţă.
M-am interesat la ITM şi am aflat că trebuie să mă adresez inspectorului care s-a ocupat de firma respectivă în perioada respectivă. Am o copie după carnetul de muncă, ştiu cum se numeşte inspectorul respectiv şi ştiu că este în continuare inspector.
Vă rog să-mi spuneţi dacă am şanse să obţin o asemenea modificare.
Da, exista posibilitatea aceasta de a vi se rectifica inscrierile in acrnetul de munca.
Mergeti la ITM la inspector si solicitati sa va faca aceasta rectificare.