avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Buna seara,

Nu credeam ca exista o astfel de societate dar...
Pe scurt: pe 04.04.2011 am fost implicat intr-un accident in lant, fara sa fiu vinovat: pe bd. Preciziei, sector 6 un domn vroia sa faca la stanga si ceda prioritatea celor din fata; dupa el era un taxi si apoi eu - am pus frana si m-am oprit dupa ei. La putin timp dupa ce am oprit o domnisoara neatenta (asigurata RCA Euroins) a intrat in spatele meu, din impact m-a proiectat in cel din fata si apoi in bordura din dreapta iar cel din fata a intrat si el la randul lui in cel din fata sa.
Am mers la politie unde am dat declaratii continand urmatoarele:
- vinovata isi recunoaste vina si este amendata pentru ca nu a patrat distanta fata de mine;
- in declaratii scrie ca noi nu eram loviti inainte si ca nu am fost implicati intr-un alt accident;
- pe declaratia primului din coloana (cel care vroia sa faca la stanga) scrie clar ca vinovata de producerea accidentului este domnisoara neatenta.
Si acum partea neplacuta: dupa ce astept un inspector 3 zile sa-mi faca constatarea, nu-mi pot repara masina la reprezentanta.
Am transportat-o pe banii mei pe platforma pana la un service agreat unde s-a facut reconstatare.
Dupa o saptamana (se comdasera piesele si se montasera unele conform motelor de constatare) serviceul primeste un mail cum ca Euroins nu-mi va despabugi si daunele din fata masinii fara nicio explicatie.
Pe data de 14.04.2011 mi-au trimis prin posta o instiintare prin care imi explica ca din analiza dinamicii impactului, eu nu am pastrat distanta de siguranta fata de vehiculul din fata deci nu-mi vor despagubi partea din fata (dar nu exista nicaieri vreo lege ca, in stationare fiind, sa pastrezi o astfel de distanta; in plus pe procesul verval de la politie scrie ca vinovata nu a pastrat distanta fata de mine; mai mult pe declaratii scrie, dupa cum v-am spus mai sus, ca nu erai loviti inainte ca ea sa intre in mine).
Pe 24.04.2011 am depus plangere la CSA.
Masina mea este gata acum, s-a intocmit devizul si cererea de despagubire dar nu le-am trimis la Euroins pentru ca un inspector ne-a spus ca daca le depunem suntem de acord cu rezolutia lor, adica sa-mi despagubeasca doar spatele.
Intrebari:
1. Este adevarat ce spune inspectorul? Pot sa depun la Euroins cererea si devizul de la service astfel incat sa-i pot da in judecata mai tarziu?
2. Care este fluxul in situatia mea? Trebuie sa astept decizia CSA? Ii pot da in judecata si pot cere daune morale pentru ca sincer mi se pare un abuz?

Va multumesc anticipat si sper sa nu aveti treaba cu Euroins.
Cel mai recent răspuns: catalinjkd , utilizator 17:07, 19 Octombrie 2012
BUNA ZIUA! Din pacate anumite firme de asigurari prin oamenii dumnealor adopta acest mod agresiv de intimidare al clientilor lor. Dupa cum spune dreptul asigurarilor, dumneavoastra ca terta parte va trebui sa primiti o suma pentru o paguba care s-a produs(risc asigurat). Ceea ce este mai ciudat este faptul ca dumnealor sunt la randul lor reasigurati pentru aceste riscuri.Nimic mai simplu.Din pacate la noi pana nu se foloseste aceasi arma, nimic nu se rezolva ca lumea. C.S.A.-ul ar trebui sa va acorde consiliere juridica. In cazul in care nu o fac ei, fiind platiti din fonduri publice ar trebui sa raspunda macar pentru neindeplinirea atributiilor functionale (disciplinar/administrativ) sau pentru neglijenta in serviciu(penal). Puterea juridica este singura care va poate face dreptate, daca esueaza o incercare de rezolvare amiabila a problemei.Asa ca va trebui sa ajungeti in instanta si sa fiti determinat sa mergeti pana la capat.Va va consuma ceva timp, nervi si poate chiar bani(din pacate). Dar asta este singura solutie actuala. Va doresc determinare maxima si cat mai mult calm.
Majoritatea banilor de functionare de la CSA sunt platiti de societatile de asigurare, un procent din incasarile de pe politele emise. Evident ca CSA nu are interes sa elimine anumiti asiguratori de pe piata sau sa le diminueze portofoliul, interzicandu-le sa ofere un anume tip de asigurari, deoarece va primi mai putini bani in pusculita...
Uitati-va la acest articol, chiar daca e mai vechi:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
andrei2005, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri dar astfel de firme nu ar trebui sa existe.
Astazi am depus cererea de despagubire si devizul de la service si le-am trimis instiintare ca ii voi actiona in judecata daca nu-mi platesc intreaga suma.
Intr-adevar nu am mari sperante din parte CSA.
La masina nu aveam Casco din pacate.
Buna ziua . Vreau sa mentionez ca si eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu firma euroins ;
pe scurt am fost lovit din spate de un asigurat euroins in urma cu 7 luni ,(modalitatea acceptata de mine a fost REGIE PROPRIE deci banii ptr reparatie)am indeplinit toate conditiile cerute,chiar am efectuat constatarea de reparatie la un service agreat de euroins unde a reiesit ca suma de reparatie 6.500 de lei .
Cand am ajuns la sediul lor am fost postat in fata unui negociator care mi-a spus ca dupa calculele lor nu imi pot da mai mult de 1100 de lei( mentionez ca intre timp inlipsa mea din tara euroins a dat ACCEPTUL DE PLATA catre service-ul la care s-a facut constatarea adica suma de 6.500 lei),si Domnul negociator m-a intrebat cam ce pretentii banesti am eu, ca si cum eu as fii cel care decide suma dar ca nu imi poate da mai mult de inca 20% din cei 1100 lei.
Apelez si eu la cunostintele Dumnevoastra pentru a ma indruma in ce pot face mai departe in aceasta situatie bizara. Va multumesc
da, am avut cele mai neplacute aventuri cu asiguratori. daca Euroins a dat acceptul de plata, nu inteleg ce rol are negociatorul. ( cine/al cui este acest negociator - asta este intrebarea mea principala). Luati acceptul de plata de la
Euroins. De preferat faceti cerere directa la ei cu numar de inregistrare sa va elibereze o copie a documentuluui cu stampila conform cu originalul. Puteti sa luati si de la service acest document. Eu am colaborat f. bine cu service-ul - Nesti. Au facut si treaba buna ca reparatie si au colaborat bine in toata tarasenia. Rezultatul a fost ca trebuie sa urmariti ca actele sa fie "beton" si sa nu cedati in nici un fel. Mie mi-au platit reparatia fara cheltuielile cu executorul pentru intelegerea pe cale amiabila si cand au vazut ca si pentru acesti bani ii chem in judecata au cedat.

Alte discuții în legătură

Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Sa imi explice si mie cineva..........cum e cu acceptul de reparatie donigao donigao Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva in intelegerea unor termeni, sau bine bine zis a unor interpretari. Sunt intr-un proces cu un asigurator ptr o ... (vezi toată discuția)
Abuz si neplata dauna casco imremotors imremotors Buna ziua! In data de 02.11.2010 am avut un accident (am derapat cu dubita firmei si am intrat in sant). In data de 05.11.2010 s-a deschis dosarul de dauna pe ... (vezi toată discuția)