avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Buna seara,

Nu credeam ca exista o astfel de societate dar...
Pe scurt: pe 04.04.2011 am fost implicat intr-un accident in lant, fara sa fiu vinovat: pe bd. Preciziei, sector 6 un domn vroia sa faca la stanga si ceda prioritatea celor din fata; dupa el era un taxi si apoi eu - am pus frana si m-am oprit dupa ei. La putin timp dupa ce am oprit o domnisoara neatenta (asigurata RCA Euroins) a intrat in spatele meu, din impact m-a proiectat in cel din fata si apoi in bordura din dreapta iar cel din fata a intrat si el la randul lui in cel din fata sa.
Am mers la politie unde am dat declaratii continand urmatoarele:
- vinovata isi recunoaste vina si este amendata pentru ca nu a patrat distanta fata de mine;
- in declaratii scrie ca noi nu eram loviti inainte si ca nu am fost implicati intr-un alt accident;
- pe declaratia primului din coloana (cel care vroia sa faca la stanga) scrie clar ca vinovata de producerea accidentului este domnisoara neatenta.
Si acum partea neplacuta: dupa ce astept un inspector 3 zile sa-mi faca constatarea, nu-mi pot repara masina la reprezentanta.
Am transportat-o pe banii mei pe platforma pana la un service agreat unde s-a facut reconstatare.
Dupa o saptamana (se comdasera piesele si se montasera unele conform motelor de constatare) serviceul primeste un mail cum ca Euroins nu-mi va despabugi si daunele din fata masinii fara nicio explicatie.
Pe data de 14.04.2011 mi-au trimis prin posta o instiintare prin care imi explica ca din analiza dinamicii impactului, eu nu am pastrat distanta de siguranta fata de vehiculul din fata deci nu-mi vor despagubi partea din fata (dar nu exista nicaieri vreo lege ca, in stationare fiind, sa pastrezi o astfel de distanta; in plus pe procesul verval de la politie scrie ca vinovata nu a pastrat distanta fata de mine; mai mult pe declaratii scrie, dupa cum v-am spus mai sus, ca nu erai loviti inainte ca ea sa intre in mine).
Pe 24.04.2011 am depus plangere la CSA.
Masina mea este gata acum, s-a intocmit devizul si cererea de despagubire dar nu le-am trimis la Euroins pentru ca un inspector ne-a spus ca daca le depunem suntem de acord cu rezolutia lor, adica sa-mi despagubeasca doar spatele.
Intrebari:
1. Este adevarat ce spune inspectorul? Pot sa depun la Euroins cererea si devizul de la service astfel incat sa-i pot da in judecata mai tarziu?
2. Care este fluxul in situatia mea? Trebuie sa astept decizia CSA? Ii pot da in judecata si pot cere daune morale pentru ca sincer mi se pare un abuz?

Va multumesc anticipat si sper sa nu aveti treaba cu Euroins.
Cel mai recent răspuns: catalinjkd , utilizator 17:07, 19 Octombrie 2012
stai sa vezi ce le trece prin cap: omul este angajatul lor ca doar in sediul firmei se intampla toata istoria si incearca sa traga din suma rezultata in urma constatari prontr-o asa zisa negociere in cazul in care vrei regie proprie(adica banii).
dupa cateva minute de familiarizare cu cazul intra direct in functiune si cu un pix si o hartie incepe sa te intrebe cam cat crezi tu ca pagubit ca ar face fiecare piesa in parte :O .eu am refuzat sa raspund la intrebarile astea care urmau sa duca la un calcul in urma caruia imi returnau ei suma rezultata.nu pot sa cred ce modalitati de inselaciune au ajuns sa inventeze tot ca sa nu iti plateasca suma rezultata in urma constatari.
cred ca situatia este clara; ai acceptul euroins, "negociatorul " nu are decat sa-si faca sondajele de opinie in alta parte. Spune=le sa faca plata imediat ca sa-ti poti ridica masina. nu-ti pot sechestra masina in service prin neplata. In caz contrar spune-le clar ca avocatul deja a luat legatura cu executorul judecatoresc pentru a face primele demersuri in vederea unei posibile intelegeri amiabile, pas premergator actionarii in judecata. Nu cred ca ai atat de mult timp liber sa pierzi cu ei in interminabile negocieri. Cu cat ai momente de 'derapaj", adica te simt putin nesigur, cu atat mai repede exercita presiuni asupra ta. cred ca deja fac cursuri de instruire cu personalul sa actioneze astfel. Toate astea sunt valabile desigur in conditile in care ai documentele OK. Daca nu, asigurate-te ca le faci "beton".
succes!
Si mai zi-le ceva: ca iti vei inchiria un autoturism sau vei merge cu taxiul pana la solutionarea judecatii, cerandu-le in plus aceste cheltuieli suplimentare. Asta nu pot s-o bage pe exceptie de la RCA, deoarece tu nu poti utiliza autoturismul propriu din cauza lor, desi autoturismul este reparat si in stare de functionare.
Normal ca CSA nu face nimic pntru a pune ordine, doar sunt platiti din cota parte pe care le-o dau companiile de asigurare. O companie eliminata de pe piata pentru asemenea practici = mai putin malai pentru mamaliga, nu-i asa?
andrei2005 a scris:

Si mai zi-le ceva: ca iti vei inchiria un autoturism sau vei merge cu taxiul pana la solutionarea judecatii, cerandu-le in plus aceste cheltuieli suplimentare. Asta nu pot s-o bage pe exceptie de la conditiile de asigurare a politei RCA, deoarece tu nu poti utiliza autoturismul propriu din cauza lor (e blocat in service pana la plata reparatiei), desi autoturismul este reparat si in stare de functionare.
Normal ca CSA nu face nimic pntru a pune ordine, doar sunt platiti din cota parte pe care le-o dau companiile de asigurare. O companie eliminata de pe piata pentru asemenea practici = mai putin malai pentru mamaliga, nu-i asa?

Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
andrei2005, utilizator
I-am dat in judecata pentru ca macar nu s-au prezentat la conciliere.
Acum astept termenul la proces.
Inca ceva: am depus o sesizare catre CSA impotriva acestei firma si m-a sunat un domn de la CSA ca ma invita la o intalnire la care nu am avut timp sa ma duc.

Alte discuții în legătură

Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Sa imi explice si mie cineva..........cum e cu acceptul de reparatie donigao donigao Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva in intelegerea unor termeni, sau bine bine zis a unor interpretari. Sunt intr-un proces cu un asigurator ptr o ... (vezi toată discuția)
Abuz si neplata dauna casco imremotors imremotors Buna ziua! In data de 02.11.2010 am avut un accident (am derapat cu dubita firmei si am intrat in sant). In data de 05.11.2010 s-a deschis dosarul de dauna pe ... (vezi toată discuția)