avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor abuzat sexual.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor abuzat sexual.

Buna. Am niste nelamuriri.Cunosc un caz in care un minor a fost abuzat sexual de tatal lui. A depus o plangere impotriva individului, dar fiind amenintat, acesta, si-a schimbat in cele din urma declaratia, nemairecunoscand cele afirmate anterior.Eu vreau sa fac un denunt impotriva abuzatorului, dar imi este teama ca victima nu o sa mai recunoasca cele intamplate in fata anchetatorilor, de teama sau de rusine. Singurele mele dovezi sunt trei convorbiri telefonice dintre victima si agresor, convorbiri in care abuzatorul isi recunoaste in mod indirect fapta, in sensul ca nu neaga cele intamplate, dar nici nu le afirma in mod direct,dar reiese din context ca intr-adevar a abuzat sexual acel minor. La acuzele victimei, el afirma ca nu e bine ca aceste lucruri sa fie cunoscute si de alte persoane din anturajul minorului, pe motiv ca familia lor se va destrama.Intrebarea mea este: Anchetatorii sesizati prin denuntul meu vor continua ancheta chiar daca victima nu mai vrea sa recunoasca cele intamplate, desi dupa cum am mentionat mai sus, sunt niste inregistrari facute chiar de victima, si niste martori care au fost de fata cand minorul si-a inregistrat tatal?
Cel mai recent răspuns: ContSters201507 , utilizator 22:44, 26 Aprilie 2011
sesizati oficiul de protectie a copilului, acestia vor demara o ancheta in urma careia vor certifica daca minorul este sau nu abuzat de catre parinte. daca da, tot ei voi solicita interventia politiei si vor purcede la decaderea parintelui din drepturi si pedepsirea acestuia pentru act sexual cu un minor art 198 alin ( 2 )3-10 ani pedeapsa. sunt convinsa ca functionarii de potectia copilului vor sti ce este de facut, au experienta si lucreaza cu atentie, cati ani are copilul si al doilea parinte stie/?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters201507, utilizator
Nu va fie teama . Este posibil ca pe parcursul demersurilor facute de politie ca sa fie vorba si de un examen medical al minorului respectiv din care ar putea rezulta faptul daca este vorba de abuz sexual sub imperiul amenintarii sau santajului .
Toate probele pe care le aveti prezentati-le organelor de cercetare penala.
Chair dvs puteti depune marturie!
Eu am de gand sa fac denuntul la Parchet.Banuiesc ca acele inrtegistrari vor fi expertizate. Dar pana sa fie expertizate, de vor lua declaratii victimei respectiv agresorului. In cazul in care ei neaga cele intamplate, ce se va intampla in continuare. Asta vreau eu defapt sa aflu. Sunt mai mult decat sigur ca victima nu mai vrea sa recunoasca cele intamplate din diverse motive. Se va continua totusi ancheta? Care sunt procedurile in cazul in care nu concorda declaratiile lor cu acele inregistratri? Stiu sigur ca acel minor a fost agresat sexual cat si fizic de acel nenorocit care are tupeul sa se numeasca "tata". Victima nu mai recunoaste nimic fiind amenintata sau santajata. Eu nu cred ca exista sansa sa fiu cercetat pentru denuntare calomnioasa odata ce am acele inregistrari ca probe, mai ales daca in urma unor expertize va reiesi ca intr-adevar sunt vocile lor. Daca va reiesi ca sunt vocile lor, ei nu mai au cum sa nege, nu-i asa?

Se va face o expertiza miedico-legala care va stabili
cert daca tatal a abuzat sexual de minor

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma!! Sonji Sonji Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)
Probe intr-un dosar. Sonji Sonji Orice acuzatie, trebuie probata, nu? Eu dau exemplul meu: X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani. X nu e denuntat de copil, ... (vezi toată discuția)
Viol minori alex_busu alex_busu Prietena mea a fost abuzata in copilarie de unchiul sau. Nu a spus nimic fiind foarte mica dar printr-o intamplare a sortii, o verisoara mai mica de-a ei i-a ... (vezi toată discuția)