Am sa va relatez o poveste deosebit de socanta a unei cunostinte pe care o am. As dori sa imi dati o solutie de rezolvare a acestei probleme.
Pe scurt cunostinta mea a plecat anul trecut in Italia insotita de fiul ei minor in varsta de 4 ani sa gasesca de munca. Acolo pentru ca nu se descurca a fost sfatuita de catre alti romani sa apeleze la un centru care dadea ajutor in sensul de a oferi cazare si masa, centru guvernat de biserica italiana. Dupa scurt timp cunostinta mea si-a gasit de lucru continuiand sa locuiasca la aceasta asociatie. Cand a dorit sa paraseasca acest centru nu i s-a permis sa isi ia si copilul. Mama a revenit in Romania in septembrie 2010 dupa ce a dat la acest centru o declaratie ca va reveni sa isi ia copilul dar intre timp s-a trezit data in judecata in luna noiembrie in Italia pentru ca, copilul ei sa fie dat spre adoptie de statul italian. Procesul a fost castigat de statul italian care a considerat ca copilul a fost abandonat si deci poate fi dat spre adoptie. Acum cunostinta mea a declarat recurs in Italia. Mentionez ca persoana despre care povestesc este divortata si ca minorul i-a fost incredintat ei spre crestere si educare.
Ce se poate face?