avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Statul italian imi da copilul spre adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Statul italian imi da copilul spre adoptie

Am sa va relatez o poveste deosebit de socanta a unei cunostinte pe care o am. As dori sa imi dati o solutie de rezolvare a acestei probleme.
Pe scurt cunostinta mea a plecat anul trecut in Italia insotita de fiul ei minor in varsta de 4 ani sa gasesca de munca. Acolo pentru ca nu se descurca a fost sfatuita de catre alti romani sa apeleze la un centru care dadea ajutor in sensul de a oferi cazare si masa, centru guvernat de biserica italiana. Dupa scurt timp cunostinta mea si-a gasit de lucru continuiand sa locuiasca la aceasta asociatie. Cand a dorit sa paraseasca acest centru nu i s-a permis sa isi ia si copilul. Mama a revenit in Romania in septembrie 2010 dupa ce a dat la acest centru o declaratie ca va reveni sa isi ia copilul dar intre timp s-a trezit data in judecata in luna noiembrie in Italia pentru ca, copilul ei sa fie dat spre adoptie de statul italian. Procesul a fost castigat de statul italian care a considerat ca copilul a fost abandonat si deci poate fi dat spre adoptie. Acum cunostinta mea a declarat recurs in Italia. Mentionez ca persoana despre care povestesc este divortata si ca minorul i-a fost incredintat ei spre crestere si educare.
Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 12:10, 27 Aprilie 2011
sa solicite ajutorul unui avocat din Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna ziua, Am o rugaminte mare! Va rog ajutati-ma cu un sfat pentru urmatoarea situatie. S-a dat o sentinta definitiva si irevocabila in mai 2011 prin care ... (vezi toată discuția)
Statului roman nu-i pasa de copii Schafy Schafy Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala gstoader gstoader buna ziua, sunt mama unui copil de 5 luni nascut in Italia cu resedinta la Roma, mama romanca cu resedinta la Roma si tata italian. Am venit cu copilul ... (vezi toată discuția)