avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNA ZIUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNA ZIUA

VA ROG AJUTATI-MA CU O PROBLEMA.SOTIA MEA DETINE IN URMA UNUI CV.20/32 DINTR-UN IMOBIL CUMPARAT IN URMA DECESULUI MAMEI SALE DE LA TATAL SAU.(A CUMPARAT PRIN CV.PARTEA CARE CARE SE CUVENEA).AS DORI SA AFLU DACA IN CAZUL UNUI PARTAJ JUDICIAR,CE COTE PARTE SE IAU IN CONSIDERARE.SOTIA MAI ARE 3 FRATI CARE DETIN SI EI COTA PARTE DE PE URMA MAMEI.SOTIA DACA INTENTEAZA PROCES JUDICIAR,CARE COTA SE IA IN CONSIDERARE?DORESTE ACEASTA DEOARECE VREA SA LE DEA FRATILOR SULTE PT. PARTEA LOR DE MOSTENIRE.IN CF.SOTIA MEA DETINE 20/32 IAR FRATI 3/32.IMOBILUL ESTE EVALUAT LA 212.274 LEI.CAT REVINE SOTIEI DUPA ACESTE COTE? PARTAJUL SE FACE PE INTREAGA SUMA SAU PE COTA CE A RAMAS?SCUZE DACA POATE IN UNELE FRAZE NU M-AM EXPRIMAT PREA BINE.VA MULTUMESC FOARTE MULT
Citeste bine actele .Lipseste ceva. Total parti trebuie sa fie 32/32 .Sotia detine 20/32, fratii detin fiecare cate 3/32 deci 29/32. Cine mai detine 3/32 ,probabil sotia ta -Cota de mostenire. Partajul e simplu daca se cunosc cotele. Se imparte valoarea totala a imobilului in functie de cota fiecaruia ,iar cel ce va lua imobilul va despagubi pe ceilalti dupa cote. Trebuie sa-i cheme in instanta daca nu se inteleg .Se va evalua din nou imobilul prin expertiza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am câteva întrebări despre moștenire, vă rog să mă lămuriți silviu3marian silviu3marian se da sotul decedat, o sotie si 3 copii mostenitori legali. Se face mostenire pe calea clasica la notar. Jumatate sotia , apoi cealalta jumatate se imparte ... (vezi toată discuția)
Partaj la o mostenire aprepe aprepe Daca unul din mostenitori, cere in instanta, partajul cu atribuirea totala a bunului (un imobil +teren) incomod de partajat in natura cu plata sultei catre ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune andrei10 andrei10 Buna ziua, Am primit de curand o CITATIE cu privire la iesirea din indiviziune pe care o solicita unul din fratii mei ( suntem 4 frati ). Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)