avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA: Radiere conform OUG 44/2008
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA: Radiere conform OUG 44/2008

Salut,

Am infiintat in 2007 un PFA.
Toate bune si frumoase, norma de venit, eliberez facturi, iau banii. In aprilie 2011 depun actele pentru un credit si cei de la banca imi spun ca cei de la Registrul Comertului le-au comunicat ca PFA-ul meu este radiat si ca nu imi pot lua in considerare veniturile din PFA.
Am mers si eu la registrul comertului si am constatat ca da, PFA-ul era radiat, conform OUG 44/2008, pentru neexercitarea dreptului de optiune in una din formele prevazute.
Acum am 2 intrebari:
- nu trebuia sa fiu si eu anuntat ca se radiaza acest PFA?
- PFA-ul a fost radiat pe 9.iulie.2010. De atunci si pana acum eu am tot eliberat facturi pe care firma cu care colaborez le-a inregistrat in contabilitate si mi le-a platit; aceste facturi eu le-am eliberat pentru PFA-ul meu, care in periaoda aceea era lichidat - mi se pare ilegal. Ce e de facut acum ca sa intru in legalitate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: v3rt1go , utilizator 11:17, 28 Aprilie 2011
o sa ma apuc de cautat sa intreb si pe altii cum au facut cu facturile.
tu cum o sa faci? raman asa, in aer?
Nici eu nu stiu exact ce sa fac cu acele facturi. Sunt foarte curios cand imi voi depune bilantul pe 2010 (teoretic in mai, insa acum mai devreme avand in vedere ca trebuie sa ma radiez si de la ei) ce or sa zica cei de la admin. financiara de acele facturi. Probabil ca o sa fie vorba de o amenda, ceva. Sper totusi sa mi le primeasca, sa nu imi faca figuri si sa le am si ne-declarate.

Am trimis un mail unui PFA pe care l-am gasit pe net cu aceasi problema, insa el aflase in februarie, banuiesc ca a rezolvat ceva pana acum si l-am rugat sa-mi spuna cum a rezolvat. Inca nu am primit niciun raspuns de la el :(

Am sa revin pe seara cu mai multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa - am platit impozit, se poate recupera ? ionutpo ionutpo Salut, Am nevoie de sfatul vostru: Am, sau mai bine spus, aveam un PFA cu norma de venit, consultanta si furnizare de alte produse software. Am fost ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa in 2010...ce fac cu facturile emise pana acum? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am aflat abia acum o saptamana ca am fost radiat in iunie 2010..de ce ne mai cer numere de telefon,email..daca nu se sinchisesc sa ne anunte...stiu ... (vezi toată discuția)
Actualizarea obiectului de activitate potrivit caen rev.2 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca stiti cat costa acum o actualizare a obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2. Am pe cineva care nu a fact acest ... (vezi toată discuția)