avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radiere PFA - Am platit impozit, se poate recupera ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radiere PFA - Am platit impozit, se poate recupera ?

Salut,
Am nevoie de sfatul vostru:

Am, sau mai bine spus, aveam un PFA cu norma de venit, consultanta si furnizare de alte produse software.

Am fost nevoit sa-mi iau un numar de TVA si am fost informat ca PFA-ul meu, codul fiscal, a fost radiat de la 10.06.2010, pentru ca nu am schimbat certificatul de inregistrare. [OUG nr. 44/2008].

In tot acest timp eu am platit toate taxele si impozitele la timp, sunt practic "la zi".

Nu stiam ca trebuie schimbat si nici nu am fost anuntat, si mi s-a zis ca NU trebuiau sa ma anunte, in fine.

Am fost la Reg. Com. si mi-au dat un certificat constatator pentru radiere.

Am mers apoi la AF si acolo mi-au zis ca mai bine depun decl 220, pentru inchidere, abia in ianuarie 2012 si sa-mi fac noul PF de acum dar sa nu platesc la el impozitul, ca "merge" ala vechi !

Ar trebui sa-mi cer banii inapoi din 2010 si sa platesc abia cand imi fac PFA-ul nou sau sa platesc in continuare si sa merg pe "vorbele" lor ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionutpo , utilizator 13:11, 17 Septembrie 2011
Solutia propusa nu este rea pt. dvs. chiar daca nu este legala! Pana la urma, daca s-au realizat venituri trebuie sa platiti impozit.
Multumesc pentru raspuns dar tot am o problema.

Intradevar pare sa fie cea mai usoara si comoda solutie, dar daca imi vine un control eu ce fac atunci ?
pt banii platiti in plus faceti cerere de compensare adica pe ce ati platit in plus fata de ce chitante ati taiat
Nu este in regula sa mergeti pe vorbe. In eventualitatea unui control, sigur veti fi amendat. Mergeti la Registrul Comertului, deschideti-va PFA (altul), depuneti la Administratia Financiara de care tineti, declaratia privind venitul estimat pentru anul in curs pentru PFA nou infiintat, chiar daca ati platit impozitele la zi pe PF-ul vechi. La Administratiile Financiare verificarea platii impozitului se face pe baza CNP si nu pe numarul de inregistrare de la Registrul Comertului sau pe codul fiscal (pt PFA). Faceti cerere de compensare, dar nu mai continuati activitatea pe vechiul PF, fiindca nu mai exista.....Dvs emiteti facturi sau chitante pe un PF inexistent, deci in afara legii...Chiar si mai tarziu, la un control, puteti fi amendat...Incercati sa intrati in legalitate.
mi-am facut un alt pfa intre timp, impozitul este platit. facturi nu am mai facut pe pfa-ul vechi de cand am aflat de incurcatura asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa: radiere conform oug 44/2008 dre_andrei dre_andrei Salut, Am infiintat in 2007 un PFA. Toate bune si frumoase, norma de venit, eliberez facturi, iau banii. In aprilie 2011 depun actele pentru un credit si ... (vezi toată discuția)
Se plateste impozit pe un af fara activitate? reya reya Buna seara, Am si eu nevoie de ajutor intr-o problema: mama are un AF pe care nu mai lucreaza de ceva timp si care a fost platit la zi (din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Pfa deschis inainte de casatorie si schimbarea numelui ContSters114803 ContSters114803 Am o intrebare : am deschis pfa-ul pe numele de fata si pe adresa parintilor ( la acel moment adresa mea din buletin) Acum am schimbat numele si adresa ... (vezi toată discuția)