avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punerea in plata a deciziei de pensie anticipata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punerea in plata a deciziei de pensie anticipata partiala

Buna ziua.
Daca un salariat a primit decizia de pensionare anticipata partial , si nu este multumit de cuantumul acesteia , se poate razgandi cu privire la aceasta si sa ramana in continuare doar salariat? (tinand cont ca nu poate cumula salariul cu pensia)
Sau trebuie neaparat sa se pensioneze ?
Multumesc
1. Decizia de pensionare anticipata partiala nu se pune in plata pana cand nu duceti la Casa de Pensii dovada ca ati incetat CIM.
2. Asadar va puteti continua activitatea pana cand va hotarati sa puneti in aplicare decizia de admitere la pensie.
3. Intre timp puteti sa contestati decizia de pensionare daca dvs. considerati ca este ilegala.
4. Cand ati facut cererea pentru pensie anticipata partiala stiati ca pensia va fi diminuata cu pana la 45%.
Potrivit art. 106, alin. (3) din Legea nr. 263/2010 salariatul dvs. poate sa solicite anularea deciziei de pensie in termen de 30 de zile de la comunicare, dar nu are sens.

Cat timp decizia de pensie nu este pusa in plata, adica daca nu primeste efectiv pensia, poate sa lucreze in continuare. Calitatea de salariat nu este incompatibila cu calitatea de pensionar. Legea nr. 263/2010 interzice doar cumulul pensiei cu salariul.
Atentie,legea nu interzice cumulul PENSIEI DE LIMITA DE VARSTA cu salariul,in schimb nu este posibila cumularea pensiei anticipate (partiale) cu salariul deoarece aceasta nu va fi pusa in plata pana ce nu se transmite la casa de pensii decizia de incetare a calitatii de salariat!!
Gabriela Pintea a scris:
... salariatul ..poate sa solicite anularea deciziei de pensie in termen de 30 de zile de la comunicare, dar nu are sens.

De ce nu are sens solicitarea anularii deciziei de pensie???
acasa@moucha.org a scris:
Atentie,legea nu interzice cumulul PENSIEI DE LIMITA DE VARSTA cu salariul,in schimb nu este posibila cumularea pensiei anticipate (partiale) cu salariul (...)

Atentie! Discutia nu este despre pensia pentru limita de varsta. Sunteti singurul care aduce in discutie in mod inutil aceasta categorie de pensie.

eliasav a scris:
Gabriela Pintea a scris:
... salariatul ..poate sa solicite anularea deciziei de pensie in termen de 30 de zile de la comunicare, dar nu are sens.

De ce nu are sens solicitarea anularii deciziei de pensie???

Dar de ce ar avea sens ca angajatul sa solicite anularea unui act care nu-l lezeaza?

Am explicat de ce nu are sens in mesajul meu, dar repet: decizia de pensie anticipata partiala nu se pune in plata pana cand nu inceteaza calitatea de asigurat a angajatului (art. 104, alin. 3, lit. a) din Legea nr. 263/2010). Orice persoana angajata pe numele careia a fost emisa o decizie de pensie anticipata partiala poate sa lucreze in continuare oricat doreste intrucat nu incalca nicio prevedere legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar anticipat partial, continuare activitate ela-ela ela-ela Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare anticipata partiala, dar care doreste continuarea activitatii la actualul angajator (pensie ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare SilvestruFlorin SilvestruFlorin Buna ziua. Daca un salariat primeste decizia de pensionare pe care nu o aduce la cunostinta unitatii angajatoare si isi continua activitatea in acest fel, ce ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata si anticipata partiala olarasu ileana olarasu ileana Am depus dosar de pensionare la 01.01.2011 iar la 30.03.2011 am primit decizia de pensionare pentru pensie anticipata partial cu 42% reducere. De atunci ma ... (vezi toată discuția)