avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt minor

Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta si o declaratie,ceea ce s-a efectuat de bunavoie din partea faptuitorului.Ulterior,a fost chemat la sectia de politie pentru inca o declaratie.Care vor fi consecintele?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
k1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudor_87 , utilizator 22:10, 28 Aprilie 2011
toate aceste aspecte (ca si-a recunoscut vina, ca prejudiciul a fost recuperat, ca a fost cooperant, ca nu are antecedente penale etc) se au in vedere si pot conduce la aplicarea numai a unei amenzi
Va multumesc !
Amenda la cat se estimeaza?
Amenda se invarte undeva in jurul sumei de 1000 ron.
Va primii o amenda administrativa.
Va raspunde pentru furt,dar nu penal,ci administrativ.
Cu ce scop i s-a cerut inca o declaratie ,de data aceasta, la sectia de politie?Va reamintesc ca a dat o declaratie si imediat dupa incident.
Multumesc inca odata!
aceasta este procedura: penala.se da o declaratie initiala la deschiderea dosarului penal, in calitate de faptuitor si una la inceperea urmaririi penale, in calitate de invinuit.

Alte discuții în legătură

Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt telefon mobil din incinta unui magazin. SilviuBz SilviuBz In cazul unui furt de telefon mobil expus la vanzare pe raftul unui magazin, prejudiciul fiind recuperat ce se poate intampla? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)