avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintare ONG

Am initiat înfiinţarea unei asociaţii (ONG), în localitate avem un birou notarial de unde mi sa spus că pentru atestarea Statutului se percepe o taxă de apoximativ 150 RON + 15 RON pentru fiecare exemplar (şapte) în parte. Dacă iau în calcul că trebuie să fac acelaş lucru şi cu Actul Constitutiv atunci depăşesc limita financiară pe care o am. Vă rog să mă îndrumaţi dacă este vreo posibilitate să rezolv actele mai ieftin!
Patrimoniul iniţial de 700 RON (salariul minim pe economie ) este deajuns pentru înfiinţare?

Vă mulţumesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 27 Aprilie 2011
Salariul minim pe economie este de 670 lei ... daca se depune 700 lei ca patrimoniu initial atunci este OK.

Mergeti si vorbiti la un avocat sa vedeti cat va ia pentru atestarea statului si actului constitutiv al ONG-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce costuri presupune infiintarea unei fundatii?dar a unei asociatii? ContSters182547 ContSters182547 vreau s ainfiintez o asociatie sau o fundatie si am inteles ca pt fundatie ar fi cam 100 de salarii minime pe economie... (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial PetruD PetruD Buna ziua. Doresc sa depun patrimoniul initial pentru infiintarea unui ONG. Stiu ca acesta poate fi constituit dintr-un salariu minim pe economie. A ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie cristiangrecu cristiangrecu Tocmai ma documentez in incercarea de a anfiinta o asociatie (ONG) si am urmatoarea nedunerire: in actul constitutiv trebuie mentionat patrimoniul la data ... (vezi toată discuția)