PROPUNERI
pentru modificarea Legii nr. 51/1995
pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat:
........
6. Art. 16 alineatul (2) litera b) se abrogă.
deci, adio avocatura dupa 10 ani.....pregatitzi spaga, sau am inteles eu ceva gresit?
nu va ambalati. este doar o propunere legislativa. Nu se stie daca va trece si cand va trece. Pe de alta parte, trebuie sa recunosc faptul ca un consilier juridic cu 10 ani vechime cara in spate o gramada de experienta si de studiu care -credeti-ma- il scuteste de orice examen. La fel si pentru procurori sau judecatori.
Aceasta propunere nici nu mi se pare atat de rea. Atata timp cat in magistratura nu mai poate intra nimeni fara examen, indiferent de vechime, sau de profesie, ca raspuns, UNBR a venit cu propunerea ca intrarea in profesia de avocat sa se faca doar pe baza de examen. NU mi se pare o situatie chiar atat de catastrofala.
Si apropo de avocatii care au dat examen de admitere.
La definitivat in Bucuresti au luat 70 din 170. Adica 100 din cei care au dat examen de admitere nu au luat definitivatul.
Amin.
Si eu cand am sustinut 9 examene pentru admiterea in avocatura, la Bucuresti, unde s-a dat examen pentru toate barourile din tara, cam un sfert din cei care s-au inscris au fost admisi. In schimb la definitivat nu prea s-a picat.
Asta inseamna ca selectia se face oricum...