avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... bomba de la congresul UNBR
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

bomba de la congresul UNBR

PROPUNERI
pentru modificarea Legii nr. 51/1995
pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat:
........
6. Art. 16 alineatul (2) litera b) se abrogă.

deci, adio avocatura dupa 10 ani.....pregatitzi spaga, sau am inteles eu ceva gresit?
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 20:32, 18 Iunie 2010
vlad stefan a scris:

Si apropo de avocatii care au dat examen de admitere.
La definitivat in Bucuresti au luat 70 din 170. Adica 100 din cei care au dat examen de admitere nu au luat definitivatul.
Amin.

Asa si? E o veche vorba romaneasca care incepe cu referiri la cainele care moare de drum lung.......
Cine are constiinta propriei valori nu se lamenteaza de nu stiu ce modificare legislativa, se prezinta la examen si cu asta basta. E drept ca nu e cea mai comoda varianta dar nici nu vad care e piedica insurmontabila.
Da, nici eu nu vad relevanta... daca tot sunt asa de pregatiti juristii respectivi, cu ce-i deranjeaza sa arate asta?
Orice acces intr-o functie, meserie, scoala pe baza de criterii definite anterior este mai slab (din punct de vedere al controlului calitatii celor care acced. ca sa ma exprim plastic) mai slab decat accesul prin examen.
Este de principiu stiut lucrul acesta, in plus si la noi accesul in magistratura fara examen a fost blamat de UE pe acelasi criteriu.
Eu sunt de acord cu modificarea...
In plus, spunea cineva aici ca si procurorii si juzii sunt lafel, bine pregatiti...
La sector 6, o judecatoare intre doua varste, m-a intrebat dupa ce am ridicat exceptia absoluta a necompetentei materiale exclusive a instantei: "Care este interesul dv. in ridicarea acestei exceptii?" :O Sa acceada fara examen in avocatura asa ceva? Mai bine nu...
Dom'le, nu ma intereseaza ca a avut o zi proasta, ca dormea, ca s-a certat cu cineva de dimineata, ca era obosita... vormeam despre o exceptie procedurala, despre o norma esentiala a muncii ei, era vorba de necompetenta!
Asa ca, daca tot sunt asa de pregatiti acei juristi, de ce sa nu dea examen?:-/
Si eu cunosc judecatori care au fost juristi si au intrat in magistratura fara examen, dar vai si-amar de unele hotarari...

Si noi gresim, ca suntem oameni si nu le putem sti pe toate, dar un examen in plus nu strica nici celor care stiu ca stiu...
AVLIL a scris:

vormeam despre o exceptie procedurala, despre o norma esentiala a muncii ei, era vorba de necompetenta!

Gresesti AVLIL.. nu e vorba de necompetenta... ci de incompetenta...
Dragul meu
nu ma lamentez deloc ci doar constat. Si fii fara grija ca nu mor de grija nimanui.Mi se pare doar ca procentul de nepromovabilitate la definitivat a fost cam mare, dar crede-ma ca nu ma mira. Stiu care e valoarea avocatilor . Unii sunt buni dar foarte foarte foarte multi sunt bata. Dar bata, intelegi?Ca sa intelegi mai bine iti dau un exemplu.Recent, adversarul meu( avocat de aci de la noi din Bucuresti)) a ridicat exceptia lipsei capacitatii de folosinta( a unei sucursale) si a solicitat declinarea dosarului la instanta de la sediul societatii mama. Altadata, un altul a solicitat respingerea ca inadmisibila a cererii reconventionale formulate de mine pe motiv ca nu s-a indeplinit procedura concilierii prealabile pentru cererea reconventionala.Si exemplele pot continua( un altul nu stia cum se calculeaza termenele procedurale)
Retorica ta legata de constiinta propriei valori POATE FI COMBATUTA CU EXACT ACELASI TIP DE ARGUMENT. Cine are constiinta propriei valori o dovedeste in practica .In fine, nu zic ca detin adevarul SI NU PLEDEZ NEAPARAT PENTRU DESFINTAREA EXAMENULUI DE ADMITERE. Nu am facut decat sa constat procentul de promovabilitate la definitivat, care e un semn al gradului scazut de cunostinte al avocatilor care au luat examenul de admitere si care ne anunta ca ceva trebuie schimbat.
Am la birou 2 avocati stagiari care au luat examenul de admitere cu peste 9. Nu pun ca sunt lipsiti de experienta( deoarece e normal) insa au grave lipsuri de cunostinte teoretice( de exemplu nu stiau care e termenul general de prescriptie sau ce sunt pactele comisorii sau diferenta dintre nulitate si rezolutiune) Intelegi? Chestii grave.Dar erau admisi in barou cu peste 9.Asa ca la ce examen sa particip? La asta? In nici un caz. Ma pregatesc pentru examenul de admitere la doctorat la Sorbona deoarece dosarul meu a fost admis pentru participarea la examinarile prealabile . Si crede-ma, prefer asta decat sa pierd timpul cu un examen de admitere la barou acolo unde nu am certitudinea ca cei care corecteaza lucrarile au mai multe cunostinte decat mine sau decat orice alt consislier juridic bine pregatit.

Alte discuții în legătură

Ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv? monique@ monique@ Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv? (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)
Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)