avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Modificarea certificatului de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Modificarea certificatului de nastere

As dori sa stiu daca pot modifica certificatul de nastere al copilului? Numele meu din certificatul meu de nastere este Erika,iar eu toate actele le am cu C (Erica) si in certificatul de nastere al copilului meu. As vrea sa stiu daca pot modifica certificatul minorului si cum trebuie procedat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ang3l_cat , utilizator 13:10, 3 Iunie 2011
Da, puteti sa mergeti la Primarie cu actele doveditoare din cate stiu si eroarea materiala se corecteaza in 30 de zile, cf art 61 din Legea 119/2006 republicata . Aveti de exemplu aici o descriere a procedurii pt Primaria Craiova [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
eumarian, utilizator
Problema este ca dna de la primarie mi-a spus ca trebuie sa dau statul in judecata si ca din cate stie ea certificatul de nastere al fiului meu nu poate fi schimbat. Deci imi este frica sa nu raman cumva fara nici un act si sa stau ani de zile in asteptarea actelor,neputand iesi din tara eu locuiesc in Italia,iar minorul este nascut in Italia. V-as multumi daca m'ati putea sfatui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere act de stare civila strain in romania mirustefi mirustefi Buna ziua! Am o \"adeverinta\" - \"extras din registrul de inregistrare a populatiei\" eliberata de autoritatile din Izrael, care atesta schimbarea prenumelui ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata minor cica elena cica elena Cand nepotului meu i s-a nascut copilul era minor si a fost trecut pe numele mamei.Cum poate sa treaca copilul pe numele lui cand fce 18 ani si ce acte ii ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)