avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspunderea unui asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspunderea unui asociat

Anul trecut un prieten mi-a propus sa ne asociem deoarece are un contract bun;eu eram administratorul unei societati comerciale fara datorii si cu un mic profit ,dupa 3 luni in care am semnat ca primarul contracte de leasing si diverse plati mi-am dat seama nu are nici un gand de asociere.
La refuzul meu de a mai semna acte si de face plati pentru care nu aveam contracte prietenul a decis sa ma asociez cu sotia lui care a si preluat functia de administrator.Am ramas asociat deoarece autoturismul si alte cateva bunuri personale erau inregistrate pe societate.Toate stampilele si actele societatii sunt la ei si nu stiu ce au mai facut de atunci,daca au platit taxele etc.
Ce raspundere am ca asociat?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:26, 27 Aprilie 2011
Ca asociat aveţi dreptul deplin de a cere lămuriri clare asupra desfăşurării activităţii, profitului realizat, taxelor plătite, etc. Purtaţi răspundere pentru absolut toată activitatea desfăşurată de societate.
Daca nu se implica in actele de administrare asociatul nu raspunde decat pana la concursul sumei depusa ca si capital social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care mod de asociere e cel mai bun? ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Sotul meu a infiintat o societate in anul 2009.S-a intamplat ceva in familie , si respectiva firma nu a functionat,Din diverse motive, nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Nou asociat in srl AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Sunt administratorul si unicul asociat al unei SRL din Noiembrie 2011. Vreau sa ma asociez cu inca o persoana in vederea accesarii unor furnizori ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. As vrea sa intru in afaceri cu un prieten. El are o firma deja, si nu vrem sa deschidem una noua. Problema e ca este foarte important ca eu sa nu ... (vezi toată discuția)