avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as dori un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as dori un sfat

am cumparat un imobil in baza legii 112 in anul 1998, ulterior fostul proprietar l-a revendicat iar in 2007 am pierdut irevocabil imobilul, contractul nostru de vanzare-cumparare fiind anulat.
m-am judecat cu ministerul de finante si actiunea in dec 2010 mi-a fost respinsa irevocabil, pe motiv ca nu am calitate sa cer despagubiri in baza legii 10/2001 deoarece contractul meu de v-c nu a fost semnat cu respectarea legii 112, dupa cum zicea si hotararea din 2007 prin care am pierdut casa.
intrebarea mea este daca eu mai pot dupa 4 ani, sa cer in instanta de la Primaria-vanzatoare -garantia contra evictiunii si sa cer banii inapoi banii platiti dar la valoarea actualizata sau sa cer repunerea in situatia anterioara semnarii contractului de v-c si banii inapoi???
unii avocati zic ca as avea sanse altii spun ca au trecut 4 ani de cand am pierdut imobilul si nu as mai putea cere banii inapoi sau banii pt un alt imobil similar deoarece termenul gen de prescriere a unei datorii e de 3 ani.
nu stiu ce sa mai cred...dvs ce ma sfatuiti???:((

cu stima,

bogdan ionescu
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 16:06, 28 Aprilie 2011
orice suma pretins a fi datorata nerevendicata timp de 3 ani se considera prescrisa. dupa acest termen debitorul nu mai poate fi silit, in mod legal, a inapoia suma datorata. singura solutie ramine plata voluntara....
:(( chiar toata lumea este de aceasi parere?
am avea sanse sa ne judecam la CEDO?
@bioio
Nu neaparat suntem toti de aceeasi parere.
Oricum, pt CEDO trebuie epuizate toate caile de atac din instantele romanesti, asa ca va sfatuiesc sa incercati.
Succes!
totusi cum sa treaca termenul, daca noi pana acum ne-am judecat cu min de finante. ce vina am avut noi ca primaria nu ne-a pus toate documentele la dispozitie, ca am fi aflat ca este cerut spre retrocedare...chiar ni s-a dat un certificat de buna credinta.

cum sa combatem daca ni se invoca prescrierea de cerere a despagubirilor pe motiv ca au trecut mai mult de 3 ani???
e discutabil dar daca ati avut actiune in instanta s-ar putea sa se poata considera prescriptia ca fiind intrerupta....

trebuie vazute hartiile.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare despagubiri conform legii 1/2009 goldfish goldfish buna ziua! am o vecina in varsta al carei apartament a fosr revendicat si castigat de vechiul proprietar. in momentul cand a fost cumparat, parca 1997, ... (vezi toată discuția)
Ajutor kamikazeold kamikazeold am fost executat silit dintr-o casa care am cumparat de la stat cu lg 112 in care ma-m nascut prin comparare de titluri unde am sanse mai mari sa-mi recuperez ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)