avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti!!

dupa divort mi-au fost incredintati copiii mie ,am hotararea definitiva si irevocabila din luna iunie 2010 dar fostul sot este obligat de catre judecatorie sa plateasca pensia de intretinere din luna noiembrie 2009....pana in ziua de astazi nu a platit nimic ,nici cheltuielile de judecata ...am facut o plangere la parchet dar nu s-a rezolvat nimic,fostul sot, sustinand ca nu are cui sa plateasca .invocand motivul ca eu nu sunt in tara ,desi eu am imputernicit pe cineva sa se ocupe de tot daca este nevoie ...cum trebuie sa procedez si daca pot sa-l decad din drepturile parintesti ???....In hotarare nu e trecuta nici o zi de vizite pt. copii si nici nu a cerut acest drept.Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 23:44, 27 Aprilie 2011
neplata pensiei de intretinere nu este motiv pentru decaderea din drepturile parintesti.
rugati pe cel mandatat sa se adreseze unui executor judecatoresc pentru recuperarea sumelor restante. pentru sumele viitoare deschideti un cont bancar si comunicati-l debitorului sau tertului poprit (angajatorului) pentru virarea sumelor lunare, de preferinta tot prin intermediul unui executor judecatoresc prin somatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara barbie_86 barbie_86 In urma cu ceva timp am divortat,am primit comunicarea in care este specificata suma de plata aferenta pensiei slimentare si cheltuielilor de judecata,dar nu ... (vezi toată discuția)
Cum , cat si cine are prioritate? glo petro glo petro un salariat face cerere din proprie initiativa la angajator,, sa i se popreasca pe salariu pensia de intretinere pt copil ce este obligat sa o plateasca prin ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)