avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... voi da firma in judecata pentru concediere, pot lucra ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

voi da firma in judecata pentru concediere, pot lucra in acest timp?

Voi da banca in judecata pentru concediere abuziva. Avocatul meu spune ca nu pot lucra in acest timp, este posibil oare?
Multumesc frumos!
Da. Nu puteti. Dumneavoastra tocmai de aceea mergeti in instanta pentru ca aceasta sa hotarasca daca procedura prin care ati fost concediat e legala. Daca castigati, angajatorul e obligat sa va repuna pe functie, sa va plateasca salariile pe care nu le-ati putut primi si eventual compensatii. Dar toate astea instanta le hotaraste. Pana atunci se considera aplicata procedura concedierii.
puteti lucra pina la data expirarii perioadei de preaviz, daca aceasta exista. daca ve-ti cistiga litigiul cu privire la modalitatea concedierii unitatea angajatoare este obligata sa va reincadreze, sa va plateasca salariile de la data concedierii pina la reincadrarea efectiva.
Puteti sa va angajati la un alt angajator fara sa pierdeti niciun drept in caz de castig in instanta, insa la vechiul loc de munca veti putea lucra pana la terminarea preavizului.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nelegala ContSters158160 ContSters158160 Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator, poate sa fie castigat in instanta de angajator? MatusaVulpe MatusaVulpe Buna ziua, Am fost disponibilizat, mi s-a platit un salariu compensator, am dat in judecata firma si am castigat, si trebuie sa imi plateasca din urma, ... (vezi toată discuția)