avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se intampla daca depasesc termenul de depunere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se intampla daca depasesc termenul de depunere a actelor pentru somaj?

stiu ca exista un termen de 10 zile pentru depunere acte la somaj. daca nu ma incadrez in acest termmen ce se intampla nu inteleg ce inseamna acest lucru.
"Daca va depuneti actele in termen de 10 zile de la data desfacerii contractului de munca intrati in plata cu data desfacerii contractului de munca daca nu, intrati in plata cu data depunerii cererii"
Insemna ca pot depasi cele 10 zile?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:47, 2 Mai 2011
1. Daca depasiti termenul de depunere de 10 zile atunci veti beneficia de indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.
2. Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj va ramane aceeasi dar veti avea o "intrerupere" de vechime in perioada de la incetarea CIM pana la depunerea actelor la Somaj.
3. Acele la Somaj le puteti depune in termen de 12 luni de la data incetarii CIM.
Multumesc!
O zi frumoasa,
Interventie moderator

Am rugamintea sa cititi regulamentul de postare in Forum, in special pct. 3.3 din acesta.
www.avocatnet.ro/content/tag...
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Daca aveti zece intrebari legate de somaj nu deschideti zece discutii, le continuati pe cele deja incepute.

Multumesc!

Gabriela Pintea
nu inteleg dar ma voi conforma. intrebarile sunt absolut diferite. nu am cum sa continui daca sunt sunt intrebari noi.
cum vine asta " daca aveti zece intrebari...nu vor fi fi zece discutii.." ?
Multumesc oricum.
Este vorba de intrebari referitoare la aceeasi problema (tema).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de acordare a indemnizatiei de somaj corry81 corry81 buna ziua pe data de 30.04.2012 mi s -a incheiat contractul de munca din cauza restructurarilor posturilor iar 15 zile mai tarziu am fost sa depun dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensie anticipata ela_2654 ela_2654 daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in ... (vezi toată discuția)
Despre pensii militare - decizie de pensie care intarzie neonemesis neonemesis Am depus dosarul de pensie pe 18.01.2016, pana azi (20.03.2016), nu am primit decizia, nu au fost probleme cu actele, poate doar haosul legislativ. Daca se ... (vezi toată discuția)