avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensii militare - decizie de pensie care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensii militare - decizie de pensie care intarzie

Am depus dosarul de pensie pe 18.01.2016, pana azi (20.03.2016), nu am primit decizia, nu au fost probleme cu actele, poate doar haosul legislativ.
Daca se poate, va rog sa-mi spuneti (estimativ), tinand cont ca DECIZIA se emite in termen de 45 de zile, plus inca 10 zile lucratoare (timp pentru a ajunge la persoana care a depus dosarul - Art. 64/ legea 223/2015), cat mai dureaza pana vine acest act si eventual ce pot face pentru a urgenta acest lucru.
Mentionez, ca au trecut 63 de zile (pe 20 martie ) din cele 90.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:15, 2 Aprilie 2016
1. - De regula nu se respecta termenul de 45 de zile pentru emiterea deciziei de pensie, depinde de judet, de numarul de cereri in lucru.
- Chiar daca intarzie decizia pensia o veti primi retroactiv, de la data de la care vi se cuvine.

2. Ar fi bine sa mai faceti cate o interventie la Casa de Pensii, telefonic, prin e-mail sau direct la sediul ei.
Intervenţie moderator

Am rugămintea să nu mai deschideţi noi discuţii pe aceeaşi temă, încălcaţi pct. 3.3 din regulamentul de postare în Forum. Aveţi posibilitatea să continuaţi discuţiile existente folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare. Mulţumesc!

Gabriela Pintea

neonemesis a scris:
Am depus dosarul de pensie anticipata (militara - dar nu din M.Ap.N.), pe la mijocul lui ianuarie, la sfarsitul lui martie am completat si ultimul formular (Anexa cu cele 6 salarii consecutive ... ), de la Personal mi s-a spus caacum depinde doar de Casa de pensii sectoriala (din Buc.), mai sunt doua saptamani si ajung la 90 de zile, nu am primit nici Decizia, cat despre prima pensie nici pomeneala.
Stiu ca nu a dat drumul la niciun dosar (institutia), va intreb cat poate sa mai intarzie decizia si ..., eu personal, cred ca este o chestiune intentionata, pentru a descuraja intr-un fel pensionarea anticipata.
Ce sfaturi imi dati, ce pot sa fac in cazul in care se depaseste perioada de 90 de zile (de la ultima solda), oricum cele 45 de zile (plus 10 zile lucratoare) pentru DECIZIE, au tecut pe la mijlocul lui martie.

Nota: am mai dialogat pe acest forum pe acest subiect.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea gradului de invaliditate din 3 in 2. bossu bossu Am si eu o intrebare referitoare la modificarea gradului de invaliditate din 3 in 2, ce presupune majorarea sau diminuarea cuantumului pensiei ? In anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Ce scop are recalcularea daca se pastreaza cuantumul avantajos aflat in plata? Dumitru Pavel Dumitru Pavel Ce scop are recalcularea daca se pastreaza cuantumul avantajos aflat in plata ? -In situatia in care cuantumul din recalculare este mai mic ? Pentru ce se ... (vezi toată discuția)
Pensionare lungu ilie lungu ilie buna ziua O femeie nascuta in anul 1961 care a lucrat si cotizat 30 ani din care 16 ani in grupa I –a de munca cand are dreptul sa iasa in pensie ... (vezi toată discuția)