avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare sau nu?

Buna ziua, va prezint urmatoarea speta
- o mare parte din salariatii unei unitati presteaza munca in alta localitate decat cea a sediului societatii (si respectiv localitatea lor de domiciliu); unitatea le asigura transportul si cazarea (ei stau in localitatea in care lucreaza de luni pana vineri), precum si o diurna de 30 lei/zi
- aceasta situatie dureaza de mai mult de un an; singurele documente incheiate sunt listele cuprinzand cuantumul diurnelor, care sunt semnate lunar de catre salariati (deci fara decizii de delegare)
- avand in vedere domeniul de activitate al societatii (demolari constructii), inevitabil cea mai mare parte a activtatii acesteia se desfasoara in alte localitati (in functie de comenzi)
In aceasta situatie, se poate vorbi despre delegarea salariatilor?
Sau se impune modificarea CIM, cu schimbarea locului muncii (precizarea ca locul muncii este variabil) si eventual majorarea salariului?
Problema este reprezentata de costurile foarte ridicate cu munca, salariatii primind atat salariul tarifar, cat si diurna de 30 lei/zi x 21,22 zile lucratoare.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Delegatie in weekend TDI TDI Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de aceasta situatie: un angajat este trimis in delegatie in tara de joi pana duminica noapte. In zilele de ... (vezi toată discuția)
Delegare bibicu70 bibicu70 Buna ziua. Imi desfasor activitatea in cadrul Garzii de Coasta. In perioada 01.05-31.08.2015 am fost delegat in alta localitate(Mangalia) decat cea in care imi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna jesuis79 jesuis79 Buna ziua, As vrea sa stiu daca angajatii, care presteaza lucrari intr-o localitate aflata la o distanta de 30-35 km de locul lor obisnuit de munca, pot ... (vezi toată discuția)